Maduro, ABD'yi hedef aldı: Son 100 yıldaki en büyük tehdit

Maduro, ABD'yi hedef aldı: Son 100 yıldaki en büyük tehdit

Venezuela Devlet Başkanı Maduro, ABD’nin Karayipler’e konuşlandırdığı savaş gemilerini “son 100 yıldaki en büyük tehdit” olarak nitelendirerek, Venezuela’nın bu tehdide boyun eğmeyeceğini vurguladı.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Karayipler’de ABD’nin konuşlandırdığı savaş gemilerinin ülkesine yönelik tehdidine ilişkin uyarılarını yineledi. Maduro, Washington’un askeri yığınının “son 100 yılda kıtada görülen en büyük tehdit” olduğunu belirterek, Venezuela’nın bu tehdide boyun eğmeyeceğini vurguladı.

Maduro, basın toplantısında, ABD’nin Karayipler’e gönderdiği 8 savaş gemisi, bir nükleer denizaltı ve bin 200 güdümlü füzeyi taşıyan filonun ülkesini hedef aldığını ifade ederek, bu hareketi “abartılı, haksız, ahlaksız ve kanlı bir tehdit” olarak nitelendirdi. ABD’nin bu askeri varlığıyla Venezuela’da rejim değişikliği hedeflediğini savunan Maduro, Washington’u sorumlu tutarak, Dışişleri Bakanı Marco Rubio’ya yükledi.

ABD'DEN MADURO'YU YAKALAYANLARA 50 MİLYON DOLAR

ABD yönetimi, Maduro’yu “Cartel de los Soles” adlı uyuşturucu örgütü lideri olmakla suçluyor ve yakalanmasına yardımcı olacaklara verilen ödülü 25 milyon dolardan 50 milyon dolara çıkarmıştı. Washington ayrıca İçişleri Bakanı için 25 milyon dolarlık ödül ilan etti. Maduro ise ülkesinin uyuşturucu kaçakçılığıyla mücadelede başarı sağladığını ve ABD iddialarını reddettiğini söyledi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN