Mahkemeden Trump Organizasyonu için gözlemci atama kararı

Mahkemeden Trump Organizasyonu için gözlemci atama kararı

New York’ta eski ABD Başkanı Donald Trump aleyhine açılan davaya bakan hakim, New York Eyalet Başsavcısı Letitia James'in, Trump Organizasyonu’nu denetlemek için gözlemci teklifini onayladı.

Trump Organizasyonu’nun mali tablolarının hazırlanmasını denetlemek için bağımsız bir gözlemci teklifinde bulunan Başsavcı James, öceki ayki başvurusunda, Trump'ı ve aile üyelerini mali dolandırıcılıkla suçlayan bir hukuk davasının gözden geçirilmesi sırasında Trump'ın ticari varlıklarını yeni bir holding şirketine taşımasını engelleme çağrısında bulunmuştu.

Demokrat partili James, eylül ayındaki başvurusunda eski başkanın "yanlış bir şekilde servetini milyarlarca dolar şişirdiğini" iddia eden davayı açarken cezai soruşturmayı federal savcılara ve IRS'ye havale etti.

Hakkındaki iddiaları "cadı avı" olarak nitelendirerek yalanlayan Trump, çarşamba günü Cumhuriyetçi Vali’nin yönetimindeki Florida'da James'e karşı bir dava açarak, onun pozisyonunu kötüye kullandığını ve ona karşı bir "gözdağı verme ve taciz savaşı" başlattığı iddiasında bulundu.

New York Başsavcılığından yapılan açıklamada, Trump'ın soruşturma çabalarını durdurmaya yönelik önceki iki girişiminin reddedildiği belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN