Maldivler'de seçim heyecanı başladı! Halk sandık başında

Maldivler'de seçim heyecanı başladı! Halk sandık başında

Maldivler’de halk parlamento üyelerini belirlemek için sabah saat 08.00 itibariyle sandık başına gitmeye başladı. Oylamada 368 milletvekili adayı yarışırken, ada ülkesinde rekabet halinde olan Çin ve Hindistan’ın seçimleri yakından takip ettiği bildirildi.

Güney Asya'da yer alan Maldivler’de düzenlenen parlamento seçimleri için oy verme işlemi başladı.

Ulusal basındaki haberlere göre, seçimlerde 6 siyasi partiden 42’si kadın 368 milletvekili adayı, 93 sandalyeli parlamentoya girebilmek için yarışıyor. Seçim yetkilileri, ülke genelinde 599 oy kullanma noktası oluşturulduğunu belirterek, 284 bin 663 seçmenin oy verme hakkına sahip olduğunu açıkladı. Dünya Bankası verilerine göre Maldivler'in 523 bin 787 nüfusu bulunuyor.

ÇİN İLE HİNDİSTAN YANLISI LİDERLER KARŞI KARŞIYA

Yerel saatle 08.00'de başlayan seçimlerde Maldivler Devlet Başkanı Muhammed Muizzu'nun Halkın Ulusal Kongresi ile muhalefetteki Abdullah Şahid'in Maldivler Demokratik Partisi öne çıkan siyasi partiler arasında yer alıyor. Seçimler, Devlet Başkanı Muizzu için önem arz ediyor. Geçen sene eylülde başkan seçilen Muizzu, Çin yanlısı bir politika izliyor.

Hindistan yanlısı Maldivler Demokratik Partisi’nin parlamentoda baskın olması, ülkenin diplomasisini yeniden dizayn etmeye çalışan Muizzu'nun çabalarını engellemişti.

Maldivler'deki seçimler, burada rekabet halinde olan Hindistan ve Çin tarafından da yakından takip ediliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN