McDonald's Malezya şubesi İsrail boykot hareketine dava açtı

McDonald's Malezya şubesi İsrail boykot hareketine dava açtı

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları nedeniyle tüm dünyada İsrail'e desteğini açıklayan markalara boykotlar devam ederken, Malezya'da değişik bir dava açıldı. McDonald's Malezya şubesi işine zarar verdiğini söyleyerek İsrail'e karşı boykotları teşvik eden harekete 1 milyon 305 bin dolar tazminat davası açtı.

McDonald's Malezya, şubesi ülkedeki Boykot, Yatırımların Geri Çekilmesi, Yaptırımlar (BDS) isimli İsrail'e karşı boykotları teşvik eden harekete dava açtı.

McDonald's'ın Malezya'daki lisans sahibi olan Gerbang Alaf Restaurants Sdn Bhd (GAR), boykotların işine zarar verdiğini söyleyerek "yanlış ve karalayıcı ifadeler" nedeniyle 6 milyon ringgit (1 milyon 305 bin dolar) tutarında tazminat talep etti.

Reuters'ta yer alan habere göre Gerbang Alaf Restoranları, BDS Malezya'nın halkı McDonald's Malezya'yı boykot etmeye kışkırttığını, bunun da kapanmalar ve faaliyet süresinin kısalmasının yanı sıra kar kaybına ve işten çıkarmalara yol açtığını iddia etti.

Buna yanıt olarak BDS Malezya, fast food şirketine iftira atmayı reddettiğini ve konuyu mahkemeye bırakacağını söyledi. BDS hareketi, İsrail'in 'Filistinlilere yönelik saldırılarına' uluslararası desteği sona erdirmeyi ve İsrail'e uluslararası hukuka uyması konusunda baskı yapmayı amaçlıyor.

Çoğunluğu Müslüman bir ülke olan Malezya, Filistinlilerin destekçisidir. Ülkedeki bazı Batılı fast food markaları, diğer bazı Müslüman ülkelerde olduğu gibi, İsrail'in Gazze'deki askeri saldırısı nedeniyle boykot kampanyalarının hedefi oluyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN