Meksika'da seçim mitinginde sahne çöktü: 5 ölü, 50 yaralı

Meksika'da 2 Haziran'da yapılacak devlet başkanlığı seçimi öncesi adaylardan Jorge Alvarez Maynez'in mitinginde facia yaşandı. Sahnedeki dev metal ekranın halkın üzerine düşmesi ve sahnenin çatısının çökmesi sonucu ilk belirlemelere göre 5 kişi öldü, 50 kişi yaralandı.

Meksika'da Nuevo León eyaletindeki miting sırasında 2 Haziran'da yapılacak devlet başkanlığı seçimi öncesi adaylardan Jorge Alvarez Maynez'in mitinginde, sahnede bulunan dev metal ekran aniden yere düştü. Faciada ilk belirlemelere göre 5 kişi hayatını kaybetti ve 50 kişi yaralandı.

Olayın ardından tedbir amaçlı hastaneye kaldırılan Maynez, sağlık durumunun iyi olduğunu belirterek, "İyiyim ve olanları yakından takip etmek için devlet yetkilileriyle iletişim halindeyim." şeklinde açıklama yaptı.

Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde, şiddetli rüzgara dayanamayan dev metal ekranın mitingi takip edenlerin üzerine düştüğü görülüyor. Sahnenin çatısının da çökmesiyle birlikte orada bulunanlar büyük panik yaşadı.

Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador da Twitter hesabından yaptığı açıklamada, kazadan büyük üzüntü duyduğunu belirterek, ölenlerin ailelerine başsağlığı diledi.

Nuevo León Valisi Samuel Garcia da yaptığı açıklamada, trajik bir kaza yaşandığını ve yaralıların hastanelerde tedavi altına alındığını bildirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN