Meksika’da sıcaklar can almaya devam ediyor

Meksika’da sıcaklar can almaya devam ediyor

Meksika’da yaz mevsiminin başladığı mart ayından beri aşırı sıcaklar nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısının 48’e çıktığı kaydedildi.

Termometrelerin 45 dereceyi aştığı rekor sıcaklıklara neden olan yüksek basınç hava olayı ile mücadele eden Meksika’nın pek çok noktasında can kayıpları devam ediyor.

Meksika Sağlık Bakanlığı, ülke genelinde 12-21 Mayıs tarihleri arasında sıcak hava kaynaklı 22 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Açıklamada, yeni can kayıplarıyla ülkede yaz sezonunun başladığı 17 Mart’tan bu yana hayatını kaybedenlerinin sayısının 48’e yükseldiği aktarıldı.

ÖNCEKİ DÖNEME GÖRE REKOR ARTIŞ

Can kayıplarının büyük bir kısmının sıcak çarpması ve dehidrasyon sonucu yaşandığı belirtilirken, yüzlerce kişinin sıcak çarpması, dehidrasyon, güneş yanıkları ve çeşitli nedenlerle hastaneye başvurduğu kaydedildi.

Sağlık verilerine göre, 2022-2023 yılının aynı döneminde aşırı sıcaklık kaynaklı can kaybı üç olmuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN