Milletvekilinin silahı yılbaşı partisinde ateş aldı

Milletvekilinin silahı yılbaşı partisinde ateş aldı

İtalya'da Başbakan Georgia Meloni'nin partisinden milletvekili Emanuele Pozzolo'ya ait silah yılbaşı partisinde ateş aldı. Bacağından yaralanan 31 yaşındaki kişi hastaneye kaldırılırken, Pozzolo silahı getirdiğini kabul etti ancak ateş ettiğini reddetti.

İtalya'da Başbakan Georgia Meloni'nin iktidardaki İtalya'nın Kardeşleri partisinden milletvekili Emanuele Pozzolo'ya ait silah yılbaşı partisinde ateş aldı. Olayda bacağından yaralanan kişi hastaneye kaldırıldı

Pozzolo, yılbaşı partisinde yaşanan olayda tetiği çekenin kendisi olduğunu reddederken, İtalya basını, Pozzolo'nun kıyafetlerinde barut kalıntısı olup olmadığına ilişkin testlere tabi tutulmamak için milletvekili dokunulmazlığına başvurduğunu ileri sürdü.

BBC'de yer alan habere göre, İtalya'nın merkez sol Demokratik Parti lideri Elly Schlein, Meloni'ye çağrıda bulunarak konuyla ilgili bir eylemde bulunmasını istedi. Schelin, "Bu yetkin olmayan kişiler, ulusal güvenlik bir yana, etrafındaki kişiler için bile bir tehlike oluşturuyor" şeklinde konuştu.

Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, Devlet Bakanı Andrea Delmastro'nun da partide bulunduğu, vurulan kişinin güvenlik ekibindeki bir kişinin damadı olduğu ifade edildi.

Meloni, olayla ilgili henüz açıklama yapmazken, partisi konuya ilişkin bir açıklama yaparak olayın 'siyasetle bir bağlantısı' olmadığını savundu. Parti, Pozzolo'nun istenmeyen bir şey yapmış olması halinde uygun bir adımın atılacağını belirtti.

Pozzolo, İtalya'nın Kardeşleri'ne katılmadan önce Matteo Salvini'nin Lig partisinin bir üyesiydi. Ardından 2022 yılında milletvekili seçilerek Meloni'nin partisinden İtalya parlamentosuna girdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN