Miras kararı aileyi karıştırdı: Milyar dolarlık servetini bırakabilmek için bahçıvanını evlat edinecek

Miras kararı aileyi karıştırdı: Milyar dolarlık servetini bırakabilmek için bahçıvanını evlat edinecek

Hermes çantanın 80 yaşındaki varisi Nicolas Puech'in 11.5 milyar dolarlık servetine ilişkin aldığı miras kararı ailesini şaşkına çevirdi. Mirasını bahçıvanına bırakmaya karar veren Puech, işlemleri kolaylaştırmak için 51 yaşındaki çalışanını evlat edinmeyi planlıyor.

Dünyanın en büyük moda şirketlerinden biri olan Hermès'in kurucusu Thierry Hermès'in 5. nesil torunu olarak tanınan Nicolas Puech, mirasını kime bırakacağına dair kararını değiştirdi ve bu karar Fransa'da ve dünya çapında geniş yankı uyandırdı. 80 yaşındaki Puech, 11.5 milyar dolarlık servetini bahçıvanına bırakacak.

ŞOK EDEN MİRAS KARARI

İsviçreli Tribune de Genève'nin aktardığı bilgilere göre; Fransız basınının da merakla takip ettiği bu süreçte, Puech'in bahçıvanının kim olduğu bilinmiyor. Ancak Puech'in son yıllarda ailesiyle neredeyse hiç görüşmediği biliniyor.

Hermès'in yüzde 5.7 hissesine sahip olan Puech, daha önce servetini bir vakfa bağışlayacağını açıklamıştı. Ancak sonradan kararını değiştirerek vakfa yeni bir veraset dilekçesi gönderdi ve bu beklenmedik gelişme vakıfta şok etkisi yarattı.

nicolas.jpg

BAHÇIVANI EVLAT EDİNME PLANI

Puech, doğrudan aile üyesi olmayan bir kişiye miras bırakmanın zorlukları nedeniyle, ilk olarak 51 yaşındaki bahçıvanını evlat edinmeyi düşünüyor. Ancak İsviçre'de yetişkin birini evlat edinmek karmaşık bir süreç olduğundan, bu kararın potansiyel bir hukuk mücadelesine yol açabileceği belirtiliyor.

GEÇMİŞTE DE AİLE SORUNLARI YAŞADI

Puech, 2014 yılında Hermès yönetim kurulundan ayrılmıştı. Bu ayrılığın sebebi ise moda rakibi LVMH'nin düşmanca bir devralma girişimiydi. Ancak Puech, Hermès hisselerini elinde tutarak İsviçre'nin en zengin insanlarından biri olmayı sürdürdü.

183 milyar sterlinin üzerindeki piyasa değeriyle Fransa'nın halka açık üçüncü büyük şirketi olan Hermès, medyanın ilgisini sürekli üzerinde tutuyor. Fakat bu son gelişme, şirketin köklü ailesinin geleceği hakkında yeni sorular doğurdu. Bekar ve çocuksuz olan Puech, ailesiyle bağlantısı olan birçok kişiyle iletişimini kesmiş durumda. 80 yaşındaki milyarderin aldığı bu miras kararı, aile içinde büyük bir karmaşaya yol açtı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN