Mısır'da 8 İhvan liderine idam cezası: Aralarında 80 yaşındaki genel mürşit Bedii de var

Mısır'da 8 İhvan liderine idam cezası: Aralarında 80 yaşındaki genel mürşit Bedii de var

Mısır Acil Durum Devlet Güvenlik Ceza Mahkemesi, Müslüman Kardeşler'in 8 liderine idam cezası verdi. İdam cezası verilenler arasında teşkilatın 80 yaşındaki genel mürşidi Muhammed Bedii ve vekili Mahmut İzzet de bulunuyor.

Mısır'da Olağanüstü Hal Güvenlik Ceza Mahkemesi, Müslüman Kardeşler'in liderlerinden Muhammed Badii ve diğer yedi kişiyi 2013'teki "Platform Olayları" davasında idam cezasına çarptırdı. Badii, on yılı aşkın süredir cezaevinde bulunuyordu.

Mahkeme, Ağustos 2020'de Kahire'de tutuklanan Mahmud İzzet, Muhammed Beltaci, Amr Zeki, Üsama Yasin, Safvet Hicazi, Asım Abdülmacid ve Muhammed Abdülmaksut'u da idam cezasına çarptırdı. Diğer sanıklara müebbet, 15 yıl ve 10 yıl hapis cezası verildi. Bazı sanıklar ise beraat etti.

'ADİL YARGILANMA HAKKI İHLAL EDİLDİ'

Serbestiyet'te yer alan habere göre; olağanüstü Hal Güvenlik Ceza Mahkemesi'nin verdiği kararlar temyize tabi değil. Müslüman Kardeşler ise kararı sert bir dille eleştirdi. Kararın siyasi olduğunu savunan Müslüman Kardeşler, adil yargılanma hakkının ihlal edildiğini ifade etti.

Müslüman Kardeşler Teşkilatı Genel Mürşid Vekili Dr. Salah Abdulhak imzalı açıklamada, sanıkların adaletli bir şekilde yargılanmadığını ve mahkemenin adil olmadığını belirtti. Müslüman Kardeşler, bu kararı masum insanlara karşı işlenmiş bir suç olarak nitelendirerek adil ve bağımsız bir yargı önünde tarafsız bir soruşturma yapılmasını talep etti.

Müslüman Kardeşler, ayrıca kararın siyasi olduğunu vurgulayarak, sanıkların pozisyonları ve özelliklerinin davanın siyasi olduğunu doğruladığını ifade etti. Teşkilat, adaletsizliğin toplumların yıkılışının habercisi olduğunu ve zulme sapan toplulukların cezalandırılacağını belirterek adaletin sağlanması için çağrıda bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN