Moda devi LVMH tahtını kaybetti: AB'nin en değerli firması ilaç şirketi oldu

Moda devi LVMH tahtını kaybetti: AB'nin en değerli firması ilaç şirketi oldu

Son yılların en değerli firması olan ve içinde Louis Vuitton gibi markaları barındıran Fransa merkezli lüks moda devi LVMH, tahtını Danimarka merkezli ilaç şirketi Novo Nordisk’e kaptırdı.

2021 yılından bu yana Avrupa'nın borsada işlem gören en büyük şirketi olan ve Louis Vuitton ile Dior gibi moda markalarını içinde bulunduran moda devi LVMH grubunun ‘AB’nin en değerli şirketi’ tahtına Danimarka merkezli ilaç şirketi Novo Nordisk oturdu.

Nisan ayından bu yana hisseleri yüzde 14 düşen moda LVMH’nin son değerlemesi 420,1 milyar dolar olurken, sağlık şirketinin hisseleri cuma günü yüzde 2,14 artış göstererek şirketin piyasa değerini yaklaşık 424,7 milyar dolara çıkardı.

BİLİMSEL ÇALIŞMAYLA HİSSELERİ TAVAN YAPTI

LVMH, enflasyon ve yükselen faiz oranları nedeniyle lüks mallara yönelik talebin düşük olması nedeniyle son aylarda hisse fiyatında düşüş yaşarken, Novo Nordisk, obezite ilacı Wegovy'yi piyasaya sürmesinden bu yana son üç yılda istikrarlı bir şekilde değerinde artış gördü.

Novo Nordisk'in hisseleri, şirketin ilacının kalp krizi ve felç riskini yüzde 20 oranında azalttığını belirten bir rapor yayınlamasının ardından geçen ay rekor seviyelere yükseldi. Yine ağustos ayında Novo Nordisk, kısmen obezite tedavisi için de popülerlik kazanan, gişe rekorları kıran diyabet ilacı Ozempic'e yönelik artan talep nedeniyle yıllık satış tahminini yükseltti.

PİYASA DEĞERİ DANİMARKA’YI GEÇTİ

1 Eylül itibarıyla Novo Nordisk hisselerinin değeri 2020'den bu yana üç kattan fazla arttı ve şirketin piyasa değeri Danimarka'nın tüm gayri safi yurt içi hasılasının üzerine çıktı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN