Moldova lideri Sandu’dan ‘AB kararını sandıkta verelim’ önerisi

Moldova lideri Sandu’dan ‘AB kararını sandıkta verelim’ önerisi

Avrupa Birliği’ne girmek için çalışmalara başlayan Moldova’nın lideri Maia Sandu, önümüzdeki yıl ülkesinde üyelik için referandum yapılması gerektiğini belirtti.

Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkeler, 14 Aralık’ta gerçekleştirdikleri zirvede Moldova ve Ukrayna ile üyelik müzakerelerini başlatma kararı alırken, Moldova Cumhurbaşkanı Maia Sandu, ülkede Avrupa Birliği (AB) üyeliği konulu referandumun 2024’te düzenlenmesi gerektiğini kaydetti.

‘HALKIN NE İSTEDİĞİ ÖNEMLİ’

Sandu, yayımladığı video mesajda, ülkesinin AB üyesi olması için 2024 sonbaharında referandum düzenlenmesi gerektiğini belirterek Moldovalıların ne istediğinin belirleyici olacağını ifade etti.

İKİNCİ DÖNEM ADAYLIĞINI DUYURDU

"Seçmenler AB rotasını desteklerse barış ve daha iyi bir gelecek için reformları sürdüreceğiz. Net olarak hangi yolu seçtiğimizi göstermeliyiz" diye konuşan Sandu, parlamentonun referandum konusunu gündeme alması gerektiğini vurguladı. İkinci dönem cumhurbaşkanlığı için aday olacağını da duyuran Sandu, Avrupa’ya entegrasyon sürecini devam ettirmeye hazır olduğunu ekledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN