Tahran ve Washington arasında ateşkes görüşmeleri devam ederken, İran ve İsrail hattında yaşanan gerilim, yetkililerin karşılıklı açıklamalarıyla yeni bir boyut kazandı. İran İçişleri Bakanı İskender Mumini, ülkesinin devasa sınır hattına güvenerek olası ablukalara meydan okurken, İsrail dış istihbarat servisi Mossad'ın şefi David Barnea ise Tahran yönetimini devirme hedeflerinden vazgeçmediklerini açıkça dile getirdi.
SINIR İLLERİNE İTHALAT TALİMATI
İran İçişleri Bakanı İskender Mumini, ülkesine yönelik olası kısıtlamalara karşı sınır bölgelerindeki stratejilerini paylaştı. Ülkenin 8 bin kilometreden fazla kara ve deniz sınırına sahip olduğunu hatırlatan Mumini, İran'ın bir "abluka illüzyonundan" etkilenmeyeceğini vurguladı.
Olası kısıtlamalara karşı koymak ve tedarik sürekliliğini güvence altına almak amacıyla sınır illerindeki yetkililere seslenen Bakan Mumini, temel malların ithalatının hızlandırılması ve kolaylaştırılması gerektiğini ifade etti.
MOSSAD: REJİMİN HEMEN DÜŞMESİNİ BEKLEMİYORDUK
Middle East Monitor'de yer alan haberde, İran cephesinden gelen bu açıklamalardan önce İsrail istihbaratından da çarpıcı bir mesaj geldiği aktarıldı. Mossad Şefi David Barnea yaptığı açıklamada, aktif çatışmaların sona ermesinin hemen ardından İran rejiminin düşmesini zaten beklemediklerini kaydetti.
Barnea, çatışma aşamasının ötesinde de çabaların kararlılıkla süreceğini belirterek, İran rejimini devirmeye yönelik operasyonel çalışmaların devam ettiğini bildirdi.
