Mücteba Hamaney'den yeni mesaj: Şehitler için fidan dikin

Mücteba Hamaney'den yeni mesaj: Şehitler için fidan dikin

İran'ın yeni Dini Lideri Mücteba Hamaney, "Doğa Günü" dolayısıyla yazılı bir mesaj yayımladı. Hamaney İranlıları şehitler için fidan dikmeye çağırdı. Mesajda ayrıca, ABD ve İsrail'in saldırıları için "Üçüncü Dayatılan Savaş" ifadesi kullanıldı.

ABD ve İsrail'in saldırılarından bu yana kamuoyu önüne çıkmayan Seyyid Mücteba Hüseyni Hamaney, Nisan 2026 tarihiyle resmi bir mesaj yayımladı. Doğa Günü ağaç dikme kampanyası için yayımlanan mesajda, devam eden ABD ve İsrail operasyonları "Üçüncü Dayatılan Savaş" olarak adlandırıldı. Bu ifade, daha önce sadece 1980-1988 yıllarındaki İran-Irak savaşı için kullanılmıştı. İkinci savaş ise, 13 Haziran - 25 Haziran 2025'te ABD ve İsrail'in ülkenin füzelerle ve uçaklarla vurulması için kullanılmıştı. Yeni isimlendirme, yönetimin mevcut çatışmaları varoluşsal bir tehdit olarak gördüğünü gösteriyor.

VURULAN OKUL VE SİVİL KAYIPLARA TEPKİ

Mesajda, sivillerin ve çocukların hayatını kaybettiği okul saldırısına da değinildi. ABD ve İsrail'in saldırılarının tüm sınırları aştığını belirten Hamaney, şu ifadeleri kullandı: "Çocuk katili Amerikan ve Siyonist şeytanlar, Şecere-i Tayyibe okulunun fidanlarını vahşice şehit ettiler."

ŞEHİTLER ANISINA AĞAÇ DİKME ÇAĞRISI

Halkı ülkenin yeniden inşasına çağıran mesaj, doğanın korunması vurgusuyla sona erdi. Mücteba Hamaney, vatandaşları hayatını kaybedenlerin anısına meyve ağaçları dikmeye davet etti.

Mesaj, "Umarım bu fidanların her biri gelecekte verimli ve bereketli ağaçlara dönüşür" sözleriyle tamamlandı.

whatsapp-image-2026-04-01-at-22-21-51.jpeg

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN