Muhalefet 'gemilerle utanca' tepkisini sürdürüyor! İş dünyasına İsrail'le ticareti durdur çağrısı

Muhalefet 'gemilerle utanca' tepkisini sürdürüyor! İş dünyasına İsrail'le ticareti durdur çağrısı

Türkiye’nin Gazze’deki soykırıma rağmen İsrail ile ticarete devam etmesine muhalefetin tepkisi sürüyor. Muhalefet liderleri, yapılan ticaretten hükümeti sorumlu tutarken, gemileriyle Tel Aviv’e mal taşıyan tüccarlarada eleştiri yöneltildi. Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Ömer Faruk Yazıcı ''Hiçbir şerefli tüccar, katil İsrail'le ticaret yapmaz. Terörist İsrail’e demir, çelik ve silah malzemesi satmaz'' dedi. Yapılan ticaretin durdurulması çağrısı yaptı.

MERVE ŞİŞMAN I KARAR

İsrail’in Gazze’de sürdürdüğü soykırımda öldürülen sivillerin sayısı çoğu çocuk ve kadın olmak üzere 32 bine dayandı. Türkiye’nin bu süreçte İsrail ile ilişkileri sürdürüp ticarete devam etmesi ise kamuoyu vicdanını rahatsız ediyor. Muhalefet yapılan ticaretten hükümeti sorumlu tutup gemilerle taşınan utancın sonlandırılması çağrılarını yeniliyor. CHP Genel Başkan Özgür Özel, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan’ın ‘Ticaret durmazsa zulüm sürer’ çağrılarından sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan sosyal medya hesabı X’ten bir paylaşım yaptı.

‘TWEET ATMA TİCARETİ KES’

Erdoğan paylaşımında muhalefeti eleştirerek ‘’Ülkemizde kimileri Filistin, Gazze, Ramallah diye yerlerin varlığından ilk kez 7 Ekim’de haberdar olmuş olabilir. Bazı çevreler Filistin halkının hak ve adalet mücadelesini ilk kez 7 Ekim’de duymuş da olabilir. Ama biz bu mücadeleye ömrümüzü adadık. Türkiye, Irak-İran savaşında nasıl komşularına kucak açtıysa… Suriye’deki zulümden kaçan muhacirlere nasıl ensar olduysa… Kafkasya’dan Kırım’a nasıl hiçbir kardeşine sırtını dönmediyse… Bugün de tüm imkânlarıyla Gazzeli kardeşlerine sahip çıkmaktadır. Bu gerçeği hiçbir iftira değiştiremez; yalanlar, çarpıtmalar bu hakikatin üstünü asla örtemez’’ dedi. Erdoğan’ın mesajını alıntılayan Saadet Partisi lideri Karamollaoğ ise ‘’Tweet atma, ticareti kes’’ ifadesini kullandı.

GEMİLER GİTMEYE DEVAM EDİYOR

Gelişmelerin hemen ardından Gazeteci Metin Cihan, önceki gün Türkiye’den 6 geminin aynı anda İsrail’e gittiğini duyurdu. Gemileri rotalarıyla ve isimleriyle açıklayan Cihan, taşınan malzemelerin, çimento, çelik, gübre ve yakıt olduğunu belirtti. ‘’Filistin’e dualar İsrail’e gemiler’’ ifadesini kullandı. Yaşanan bütün gelişmelere rağmen, hükümet ticaretin kesileceğine dair şimdiye kadar bir açıklama yapmadı. Öte yandan Türkiye’nin İsrail ile ticareti, bombardımanların başladığı 7 Ekim’den buyana artarak savaş öncesi hacme ulaştı.

‘HİÇBİR ŞEREFLİ TÜCCAR İSRAİL’LE ÇELİK SATMAZ’

Gemilerin malzeme taşıdığı belgelerle bir kez daha ortaya çıkması üzerine Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Ömer Faruk Yazıcı, iktidarın İsrail ile yaptığı ticarete tepki göstererek tüccarlara seslendi. Saadet Partisi İl Başkanlığı’nın düzenlediği "İstanbul’dan Gazze’ye İşgale ve Ticarete Dur De" programında konuştuğu bir kesiti sosyal medya hesabından paylaşan Yazıcı şu görüşleri savundu: ''Açık ve net konuşuyorum. Hiçbir şerefli tüccar, katil İsrail'le ticaret yapmaz. Hiçbir şerefli tüccar, terörist İsrail’e demir, çelik ve silah malzemesi satmaz. Hiçbir şerefli tüccar, zalim İsrail'in karnını doyurmak için gıda malzemesi ihracatı yapmaz. Ve hiçbir şerefli devlet adamı, bu katliam ortaklığına izin vermez, veremez.''

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN