Muhalefet milletvekili ortaya çıkardı, müze yönetimi itiraf etti: 77 milyon dolar değerindeki parçalar ihmal sonucu kırıldı

Muhalefet milletvekili ortaya çıkardı, müze yönetimi itiraf etti: 77 milyon dolar değerindeki parçalar ihmal sonucu kırıldı

Tayvan'da Ming ve Çing Hanedanı döneminden kalma, milyon dolarlık eserler ihmal sonucu kırıldı. Olay muhalefetten bir milletvekilinin konuyu gündeme getirilmesi ile ortaya çıktı. Gündeme gelen olay sonrası müze yönetimi itirafta bulunarak, toplamı değeri 77 milyon dolar (1 milyar 433 milyon lira) olan üç eserin kırıldığını açıkladı.

Müzenin geçmişte kırıldığını şimdi açıkladığı eserler Ming ve Çing Hanedanı döneminden kalma. Açıklamaya göre bir kase, bir tabak ve bir çay fincanı son 1,5 yıl içinde kırıldı. Hepsi aynı gün kırılmadı.

15 ve 17’nci yüzyıldan kalma eserlerin kırıldığı geçen hafta muhalefetten bir milletvekili konuyu gündeme getirince ortaya çıktı. Milletvekili Çen I-şin, müze müdürünü çalışanları eserlerin kırıldığını gizlemeleri ve kayda geçirmemeleri, müzede duruyorlarmış gibi evrak hazırlanıp konunun üstünü kapamaya çalıştığını söyledi.

29221191-tayvan-muze-kirilan-eserler-2.jpg

ESERLERİN KIRILMASI BÜYÜK TEPKİ ÇEKTİ

Bu suçlama sonrasında müze müdürü Vu Mi-ça’dan itiraf geldi ancak gizlemeye çalıştığı iddialarını reddetti.

10 yıllık güvenlik kamerası kayıtları incelendi. Üç eserin ikisinin nasıl ve kimin tarafından kırıldığının belirlenemediğini, birinin ihmal sonucunda kırıldığının anlaşıldığı, söz konusu müze çalışanı hakkında disiplin soruşturması başlatıldığını belirtildi. Eserlerin kırılması büyük tepki çekti. Sosyal medyada gündem oldu.

Müze, dünyanın en büyük Çin eserlerine ev sahipliği yapıyor. Kırılan üç eser de dahil sergilenen nadide parçalar sigortalı değil.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN