Netanyahu'ya tepkiler çığ gibi büyüyor: Esirlerden vazgeçtiysen kamuoyu önünde açıkla

Netanyahu'ya tepkiler çığ gibi büyüyor: Esirlerden vazgeçtiysen kamuoyu önünde açıkla

Eski Mossad Başkanı Tamir Pardo, Gazze'deki savaşın, Hamas'ın elindeki 136 esirin ölümüyle bitmesi halinde, İsrail'in ilk kez kaybetmiş olacağını söyledi. Pardo, Başbakan Netanyahu'ya hitaben "Eğer esirlerden vazgeçtiyse bunu kamuoyu önünde açıkça söylesin" dedi. Öte yandan, İsrailli esirlerin ailelerinden onlarca kişi, Netanyahu'nun evinin önünde oturma eylemi yapmak üzere Kayserya kentine hareket etti.

İsrail'in Gazze'ye ağır bombardımanı devam ederken, halkın, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun adımlarına tepkileri çığ gibi büyüyor. İsrail Devlet Televizyonu KAN'a açıklamada bulunan Eski Mossad Başkanı Tamir Pardo, Başbakan Netanyahu'ya hitaben, "Eğer esirlerden vazgeçtiyse bunu kamuoyu önünde açıkça söylesin" dedi.

Pardo, "Savaşı 136 tabutla (Gazze'deki İsrailli esirler) bitirecek olursak İsrail ilk kez kaybeder. Devletin, vatandaşlarını gözden çıkarma ve onlara ihanet etme (yanlışını) düzeltmesi gerekir" değerlendirmesinde bulundu.

NETANYAHU'NUN EVİNİN ÖNÜNDE EYLEM

KAN'ın başka bir haberinde ise İsrailli esirlerin ailelerinden onlarca kişinin, Netanyahu'nun evinin önünde oturma eylemi yapmak üzere Kayserya kentine hareket ettiği aktarıldı.

Netanyahu hükümetine güvenlerini kaybettiklerini ifade eden esir aileleri, kendilerinin harekete geçeceğini belirtti ancak ayrıntı vermedi.

İsrail ordusuna göre, Gazze Şeridi'nde hala 136 İsrailli esir bulunuyor.

Katar ve Mısır'ın arabuluculuğunda Gazze'deki çatışmalara 24 Kasım 2023'te 4 günlüğüne verilen ve daha sonra 3 gün uzatılan "insani ara"da 81 İsrailli ve 240 Filistinli esir karşılıklı serbest bırakılmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN