Nijerya'da iki ayrı silahlı saldırı: 40 kişi öldü, çok sayıda yaralı var

Nijerya'da iki ayrı silahlı saldırı: 40 kişi öldü, çok sayıda yaralı var

Nijerya'nın Plateau eyaletindeki bir maden bölgesinde düzenlenen iki ayrı silahlı saldırıda en az 40 kişi hayatını kaybetti çok sayıda kişi ise yaralandı. Saldırılarda onlarca kişinin de kaçırıldığını aktaran Wase Bölge Yetkilisi Audu Ummah, vatandaşların korkudan evlerini terk ettiğini belirtti.

Nijerya'nın Plateau eyaletindeki maden bölgesi Wase'deki Kompani Zurak ve Bandalala köylerine motosikletli şüpheliler silahlı saldırılar düzenledi.

EN AZ 40 KİŞİ ÖLDÜ, ÇOK SAYIDA KİŞİ YARALANDI

Eyalet yetkilileri tarafından yapılan açıklamalara göre sivillere ateş açan saldırganlar, çok sayıda evi de kundakladı.

Wase Bölge Yetkilisi Audu Ummah, ilk belirlemelere göre 40 kişinin hayatını kaybettiğini, çok sayıda kişinin yaralandığını kaydetti.

ONLARCA KİŞİ KAÇIRILDI

Saldırılarda onlarca kişinin de kaçırıldığını aktaran Ummah, köy sakinlerinin korkudan evlerini terk ederek komşu bölgelere sığındığını bildirdi.

Saldırıyı henüz üstlenen olmadı.

Plateau eyaletinde zaman zaman çobanlar ile çiftçiler arasında çatışmalar yaşanıyor. Ocaktan bu yana eyalette çıkan şiddet olaylarında, aralarında çocuklar ve kadınların da bulunduğu en az 150 kişi hayatını kaybetmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN