Nijerya'daki silahlı saldırıda ölenlerin sayısı 25'e çıktı

Nijerya'daki silahlı saldırıda ölenlerin sayısı 25'e çıktı

Nijerya'da 5 Nisan'da kimliği belirsiz silahlı kişiler tarafından düzenlenen saldırıda 25 kişi hayatını kaybetti. Hayatını kaybedenler arasında 2 çocuk ve 4 kadın da yer alıyor. Saldırının arkasındaki neden henüz bilinmiyor. Nijerya hükümeti saldırıyı kınadı ve faillerin yakalanması için operasyon başlatıldığını duyurdu.

Nijerya'nın Kogi eyaletinde 5 Nisan'da düzenlenen silahlı saldırıda can kaybı artıyor.

Omala Bölge Başkanı David Akpa, yerel basına yaptığı açıklamada, 5 Nisan'da kimliği belirlenemeyen silahlı kişilerin düzenlediği saldırıya ilişkin 2 çocuk ve 4 kadının cesedinin bulunduğunu belirtti. Şimdiye kadar 25 kişinin toprağa verildiğini kaydeden Akpa, saldırıda çok sayıda kişinin yaralandığını söyledi.

Akpa, "Masum ve zararsız toplum sakinlerinin sözde kiralık milisler tarafından öldürülmesi çok duygusuzca ve kabul edilemez." ifadesini kullandı.

Silahlı kişilerin, 5 Nisan'da Kogi eyaletine bağlı Omala bölgesinde düzenlediği saldırıda ilk belirlemelere göre 19 kişi hayatını kaybetmişti.

Nijerya, farklı bölgelerde silahlı çetelerin yanı sıra terör örgütleri Boko Haram ve IŞİD'in Batı Afrika kolu ISWAP'ın saldırılarıyla mücadele ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN