Nobel Barış Ödülü sahibi Yunus'a hapis cezası

Nobel Barış Ödülü sahibi Yunus'a hapis cezası

Bangladeş İş Mahkemesi, Nobel Barış Ödülü sahibi Muhammed Yunus'u ülkenin çalışma yasalarını ihlal ettiği gerekçesiyle altı ay hapis cezasına çarptırdı. İş insanının kefaletle serbest bırakılabileceği belirtilirken, temyize başvurabilmesi için Yunus'a 30 gün süre verildi.

Bangladeş'te İş Mahkemesi, Nobel Barış Ödüllü Muhammed Yunus'u ülkenin iş kanununu ihlal etmesi nedeniyle 6 ay hapis cezasına mahkum etti.

CBS News'te yer alan habere göre, Nobel ödüllü iş insanının kefaletle serbest bırakılabileceği belirtilirken mahkeme, temyize başvurabilmesi için Yunus'a 30 gün süre verdi.

Yunus'un "Grameen Telecom" adlı kar amacı gütmeyen bir kuruluşu mahkemede anı konu olarak yer aldı. Dakka İş Mahkemesi Başkanı Sheikh Merina Sultana, Yunus'a ait kar amacı gütmeyen Grameen Telecom'un iş kanununu ihlal ettiğini, Yunus ile birlikte 3 şirket yöneticisini de suçlu bularak her birine 6 ay hapis cezası verdiklerini söyledi.

Mahkeme, en az 67 Grameen Telecom çalışanının kalıcı çalışan haline getirilmesi gerektiğini ancak yapılmadığını ve acil durumlarda veya özel ihtiyaçlarda personeli destekleyecek bir "sosyal yardım fonunun" hiçbir zaman oluşturulmadığını söyledi. Ayrıca şirket politikası uyarınca Grameen'in temettülerinin yüzde 5'inin personele dağıtılması gerektiğini ancak dağıtılmadığını söyledi.

Olay sonrası açıklama yapan 83 yaşındaki Yunus, "İşlemediğimiz bir suçtan dolayı cezalandırılıyoruz. Bu benim kaderimdi, milletin kaderiydi. Bu kararı kabul ettik, ancak bu karara itiraz edeceğiz ve bu cezaya karşı mücadeleye devam edeceğiz" dedi.

Savunma avukatı, adil olmadığını ve yasaya aykırı olduğunu söyleyerek kararı eleştirdi. Avukat Abdullah Al Mamun, "Adaletten mahrum bırakıldık" ifadesini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN