Nükleer santral güvenlik açıkları nedeniyle kapatılmıştı: Japonya işletme yasağını kaldırdı

Nükleer santral güvenlik açıkları nedeniyle kapatılmıştı: Japonya işletme yasağını kaldırdı

Japon Denizi (Doğu Denizi) kıyısındaki dünyanın en büyük santrallerinden biri olarak bilinen Kaşiwazaki-Kariwa Nükleer Enerji Santrali üzerindeki işletme yasağı kaldırıldı.

Tokyo Electric Power(TEPCO), Japonya'nın kuzeybatısındaki Kaşiwazaki-Kariwa Nükleer Enerji Santrali hakkında yeni bir karar alındığı açıkladı.

Açıklamada, santrale yönelik 2 yılı aşkın süredir yürütülen "güvenlik" incelemesinin sona erdiği ve Japonya Nükleer Düzenleme Kurulu'nun (NRA) oybirliğiyle işletme yasağını kaldırdığı aktarıldı.

VALİNİN ONAYI GEREKİYOR

Kaşiwazaki-Kariwa Nükleer Santrali'nin yeniden faaliyete geçebilmesi için Nigata Niigata Eyalet Valiliğinin onayı gerekiyor.

Niigata Eyalet Valisi Hanazumi Hideyo, vatandaşların görüşlerini dinleyip ona göre karar vereceklerini duyurdu.

NE OLMUŞTU?

Kaşiwazaki-Kariwa Nükleer Santrali'nin Nisan 2021'de "ciddi güvenlik açıkları" olduğu gerekçesiyle üretim yapması yasaklanmıştı.

Japon Denizi (Doğu Denizi) kıyısındaki 7 reaktörlü kompleks, üretim kapasitesi açısından dünyanın en büyük santrallerinden biri olarak biliniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN