O tarihte herkes gökyüzüne baksın! 40 yılda bir görülüyor... Bu şansı kaçırmayın

O tarihte herkes gökyüzüne baksın! 40 yılda bir görülüyor... Bu şansı kaçırmayın

Gök bilimcileri tarafından duyurulan esrarengiz olay o tarihten itibaren gökyüzünde yerini alacak. Uzmanlardan gelen açıklamalara göre 40 yılda bir görülen olay o gün itibariyle görülecek. Gök yüzünde gerçekleşecek olmasıyla birlikte milyonlarca insan şimdiden hazırlığını yapıyor. İşte o tüm detaylar...

Dünya üzerinde son derece nadir olan olaylardan birisi o tarihten itibaren kendini gösterecek. Gök bilimciler tarafından paylaşılan tarih ile görsel zevkinizi katlayacak. Yaşanacak olan kozmik olay için milyonlarca insan hazırlıklarına başladı. O tarihte gerçekleşecek olay sadece 40 yılda bir yaşanıyor.

O TARİHTE GÖKYÜZÜNÜ İZLEYİN

Gök yüzü ile ilgilenenlerin gündeminde yer alan Ay, o tarihte mükemmel bir görüntüye kavuşacak. Son derece nadir olarak bilinin kozmik olayda "Süper Mavi Ay" gökyüzünü aydınlatacak. Görsel zevkini katlayacak olayın yarın gece yarısı itibariyle gözükmesi bekleniyor.

30 Ağustos tarihini 31 Ağustos'a bağlayan gece yarısı gökyüzünü süsleyecek olan süper mavi Ay, 2023 yılında görülen en büyüğü ve en parlağı olması bekleniyor. Ağustos ayı ile birlikte ikinci kez dolunay olmasıyla meraklı vatandaşların ilgisini çekiyor. Bir ayda iki kere yaşanmasının ardından verilen "süper mavi Ay" ismi, 2023 tarihinin 1 Ağustos ayında ilk defa gözükürken 31 Ağustos'a bağlanan gece yeniden kendisini gösterecek.

5087b10759d32b856238572bf7cb7c3d.jpg

40 YILDA BİR GELİYOR

31 Ağustos tarihiyle görülecek olan süper mavi ay, oldukça nadir yaşanan bir olay olarak biliniyor. bu durumdan dolayı İngilizce'de "Once in a blue moon" olarak nitelendirilirken, Türkçe'de ise "40 yılda bir" olarak nitelendirilse de sadece bir söylentiden ibaret. Süper mavi ayın 2 ya da 3 yılda bir gerçekleştiği belirtiliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN