O uzaylılar bakın kim çıktı? DNA'larının bu dünyadan olmadığını söyleyip yemin etmişlerdi ama...

O uzaylılar bakın kim çıktı? DNA'larının bu dünyadan olmadığını söyleyip yemin etmişlerdi ama...

Peru'da bir madende bulunduğu iddia edilen uzaylıların dünya dışı olduğu söylenmişti! Yeminli olarak ortaya atılan iddiaya cevap geldi! O uzaylılar bakın neymiş...

Peru'nun Cusco kentinden getirilen ve uzaylı olduğu iddia edilen 2 mumyalanmış ceset, ufolog Jaime Maussan tarafından incelendi. Ancak ortaya atılan uzaylı iddiası sonrası uzman isimden çarpıcı açıklamalar geldi.

DÜNYA DIŞI OLDUĞU İDDİA EDİLDİ

t.jpg

İncelenen cesetler sonucu sıra dışı detaylar ortaya çıktı. Maussan, bu örneklerin "karasal evrimimizin" bir parçası olmadığına ve DNA'larının neredeyse üçte birinin "bilinmediğine" dair yeminli ifade verdi.

"UZAYLI OLMA OLASILIĞI SIFIR"

h-001.jpg

Ortaya atılan uzaylı iddiası sonrası ABD Jackson Laboratuvarı İmmünoloji Uzmanı Prof. Dr. Derya Unutmaz, çarpıcı açıklamalarda bulundu. İddialara yanıt veren Unutmaz, "Burada önemli olan DNA'larının %70’inin biliniyor olması. Yani bunların uzaylı olma olasılığı sıfır! Uzayda başka yerlerde hayat, velev ki DNA bazlı oluştuysa, evrimsel ve olasılıksal olarak bu DNA nın bizimkine %1 bile benzemesi mümkün olmaz. Tamamen sansasyonel haber” ifadelerine yer verdi.

MAUSSAN'IN GEÇMİŞİ DE ŞAİBELERLE DOLU

Doğruluk incelemeleriyle bilinen teyit.org isimli sitede söz konusu iddiaları gündemine taşıdı. Burada yapılan ilk inceleme raporunda, iddiaları gündeme getiren gazeteci Maussan'ın geçmişinin türlü türlü şaibelerle dolu olması.

İşte teyit'ten yapılan o değerlendirme:

Kendini “ufolog” ve gazeteci olarak tanıtan Jaime Maussan, 12 Eylül’de uzaylılara ait olduğu iddia edilen iki fosili canlı yayında kamuoyuyla ve Meksika Kongresi ile paylaştı. Maussan’a göre, Peru’nun Cusco kentinde bulunan bu mumya örnekleri bin yıllık bir geçmişe sahip ve insan dışı varlıkların olduğunu gösteriyor. Ama parlamentoda aktarılanların bilimsel zeminle ne kadar örtüştüğünü bilmek henüz mümkün görünmüyor. Üstelik Jaime Maussan’ın geçmişi bu konularla ilgili hayli şaibeli. Komplo teorileriyle ünlü Gaia isimli bir site Peru’nun Nazca bölgesinde bir uzaylıya ait olduğu iddia edilen mumyaları gündeme getirmişti. Aynı yıl Jaime Maussan da Gaia’ya Nazca bölgesinde mumyalanmış bir bedenin varlığını raporlamıştı. Ancak araştırma sonuçları, bu bedenin bir çocuğa ait olduğunu ortaya çıkarmıştı. 2017 yılında Maussan yine benzer bir iddia ortaya attı. Peru’nun Nazca bölgesindeki kalıntıların el ve ayaklarında üçer parmak olduğu görülüyordu. Ama antropoloji camiasına göre, bu mumyada görülen eller ve ayaklar ve muhtemelen manipüle edilmişti. İnsanlığın dünya dışı varlıklara inanma çabası baki olsa da, şimdilik evrende yalnız olmadığımızı gösteren bilimsel kanıtlara dayalı bir bulgu yok.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN