Orban'dan bir Erdoğan paylaşımı daha: Kazanmasaydı Türkiye savaş yanlısı bir ülke olacaktı

Orban'dan bir Erdoğan paylaşımı daha: Kazanmasaydı Türkiye savaş yanlısı bir ülke olacaktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yakınlığıyla bilinen Macaristan'ın popülist devlet Başbakanı Victor Orban, 28 Mayıs sonrası Erdoğan'ın kazanması için çok dua ettiğini söylemişti. Orban bu kez Millet İttifakı'nın adayı Kılıçdaroğlu'nu savaş yanlısı olmakla suçlayıp Cumhurbaşkanı Erdoğan'I barış yanlısı olarak övdü.

Macaristan'ın popülist Başbakanı Victor Orban, yemin törenine katıldığı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı bir kez daha kutladı. İsim vermeden, Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'savaş yanlısı' olduğunu savunan Orban, Twitter hesabından paylaştığı 33 saniyelik videosunun üzerine “Erdoğan’ın barış yanlısı duruşu Macaristan için yeni bir soluk gibi” diye yazdı.

Tören nedeniyle Türkiye’ye gerçekleştirdiği ziyareti ve törenden karelerin yer aldığı bir videoyu paylaşan Orban, şu açıklamalarda bulundu:

"Erdoğan'ın zaferine taze bir hava gibi ihtiyacımız var ve ayrıca o barıştan yana. Kazanmasaydı, savaş yanlısı bir Türk Cumhurbaşkanı olacaktı ve bunun sonuçlarını tahmin etmek zor olacaktı. Türkiye Cumhurbaşkanı’nın, Ukraynalılar ve Ruslar arasındaki tahıl meselesinde, tahıl krizinde yaptığı gibi arabuluculuk yapma şansı var."

'KILIÇDAROĞLU SIĞINMACILARI AVRUPA'YA GÖNDERECEKTİ'

Orban geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada da Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu'nu hedef alarak, "Erdoğan kazanmasaydı Soros'un adamı göçmenlere sınırları açardı, zafer için çok dua ettim" şeklinde konuşmuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN