Papa Francis: Kalbimiz Beytüllahim'de

Papa Francis: Kalbimiz Beytüllahim'de

Papa Francis Vatikan'daki Aziz Petrus Bazilikası'nda 6 bin 500 kişinin katıldığı akşam ayininde İsrail ve Hamas savaşı gölgesinde bir konuşma yaptı. Papa, "Bu gece kalplerimiz, Barış Prensi'nin 'savaşın anlamsız mantığı' tarafından bir kez daha reddedildiği Beytüllahim'de" dedi. Papa, Noel'in gerçek mesajının barış ve sevgi olduğunu söyleyerek, insanları dünyevi başarıya ve 'tüketim putperestliğine' takıntılı olmamaya çağırdı.

Papa Francis, devam eden İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını gölgesinde bir konuşma yaptı. Vatikan'daki Aziz Petrus Bazilikası'nda 6 bin 500 kişinin katıldığı akşam ayininde 87 yaşındaki Papa, Noel'in gerçek mesajının barış ve sevgi olduğunu söyleyerek, insanları dünyevi başarıya ve 'tüketim putperestliğine' takıntılı olmamaya çağırdı.

Al Jazeera'de yer alan habere göre, katolik lider, "Bu gece kalplerimiz, Barış Prensi'nin 'savaşın anlamsız mantığı' tarafından bir kez daha reddedildiği Beytüllahim'de" dedi.

Tarih boyunca uzanan fazlasıyla insani bir bağdan söz eden Papa, dünyayı başarı, sonuçlar, şöhret ve şan arayışı, başarıya takıntılı bir dünya olarak tanımladı. Beyaz cübbeye bürünmüş bir halde olan Papa, "Bu gece aşk tarihi değiştiriyor" dedi.

Hıristiyanların İsa Mesih'in 2 bin yıldan fazla bir süre önce bir yemlikte doğduğuna inandıkları, işgal altındaki Batı Şeria'daki şehir Beytüllahim'de binlerce turistin katıldığı yıllık Noel kutlamalarını iptal edildi.

Kasaba bu yıl dev Noel ağacını, bandoları ve gösterişli doğum sahnesini bir kenara bırakarak sadece birkaç ışıkla yetindi.

Kentin merkezinde, üzerinde "Beytüllahim'in çanları Gazze'de ateşkes için çalıyor" yazan dev bir Filistin bayrağı açıldı.

Yerel halk, birçok insanın hayatını kaybettiği bu dönemde büyük kutlamalar yapmaktan kaçındıklarını belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN