Papua Yeni Gine'de 5,9 büyüklüğünde deprem

Papua Yeni Gine'de 5,9 büyüklüğünde deprem

Papua Yeni Gine'de, Yeni İrlanda Adası yakınlarında 5,9 büyüklüğünde bir deprem kaydedildi. Yaklaşık 19 kilometre derinlikte gerçekleşen sarsıntının ardından tsunami uyarısı yapılmadı, ilk belirlemelere göre can veya mal kaybı yaşanmadı.

ABD Jeolojik Araştırmalar Kurumu (USGS), Papua Yeni Gine’de 5,9 büyüklüğünde bir depremin kaydedildiğini duyurdu. Depremin merkez üssünün ülkenin kuzeydoğusundaki Yeni İrlanda Adası olduğu belirtilirken, yerin yaklaşık 19 kilometre derinliğinde gerçekleşen sarsıntı sonrası tsunami uyarısı yapılmadı. İlk raporlara göre depremde can veya mal kaybı yaşanmadı.

USGS'den yapılan açıklamada, 5,9 büyüklüğündeki depremin merkez üssünün, Yeni İrlanda Adası olduğu belirtildi.

Yaklaşık 19 kilometre derinlikte meydana gelen depremin ardından tsunami uyarısı yapılmadı, ilk belirlemelere göre can veya mal kaybı bildirilmedi.

Papua Yeni Gine, dünyadaki depremlerin ve volkanik faaliyetlerin çoğunun meydana geldiği Pasifik "Ateş Çemberi" üzerinde yer alıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN