Parasını çekmek isteyen mudi banka çalışanları rehin aldı

Parasını çekmek isteyen mudi banka çalışanları rehin aldı

Ekonomik krizin sürdüğü Lübnan'da parasını çekemeyen mudilerin banka baskınına her gün bir yenisi ekleniyor. Lübnan’ın Sayda kentinde 3 yıldır dondurulan hesabındaki parayı çekemeyen bir mudi, bankaya baskın düzenleyerek, içeridekileri rehin aldı. Hükümet tarafından 2019'da itibaren döviz rezervlerinin erimesini önlemek amacıyla tüm döviz mevduat hesapları dondurulmuştu.

Lübnan’da parasını çekemeyen mudi banka çalışanlarını rehin aldı

Lübnan medyasında yayımlanan haberlere göre, Lübnanlı yüz binlerce banka mağdurundan biri olan Saydalı vatandaş, parasını çekebilmek için özel bir bankanın şubesine girdi.

Haberlerde, banka kapısını kilitleyip kimsenin içeri girmesine ve dışarı çıkmasına izin vermeyen mudinin, parasını çekene kadar eylemini sürdüreceğini söylediği aktarıldı. Olayın ardından bölgeye gelen güvenlik güçlerinin, şahsı ikna etmeye çalıştı.

LÜBNAN'DA MUDİLERİN BANKA BASKINLARI

Lübnan'da döviz rezervlerinin erimesini önlemek amacıyla 2019'dan itibaren tüm döviz mevduat hesapları dondurulmuştu.

Lübnan Merkez Bankası, Kasım 2021'de kısıtlı ve hükümetin belirlediği kur üzerinden vatandaşların parasını çekebileceğini açıklamıştı.

Hesaplarındaki paraları çekemeyen mudiler, farklı aralıklarla münferit şekilde bankalara baskınlar düzenleyerek, paralarını almaya çalışıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN