Paris sokaklarında yasaklanan scooterlar toplandı

Paris sokaklarında yasaklanan scooterlar toplandı

Paris'te Nisan ayında yapılan referandum sonucunda yasaklanan scooterların sonuncusu da sokaklardan kaldırıldı. Paris, scooterların yasaklandığı ilk Avrupa başkenti oldu. Referandumda Paris halkının yüzde 89.03 oyla elektrikli scooterların kullanımının yasaklanması istenmişti.

Fransa'nın başkenti Paris'te Nisan ayında yapılan referandum sonucunda elektrikli scooterlar yasaklandı ve yasağın 1 Eylül'de yürürlüğe gireceği açıklanmıştı. Paris Belediyesi, scooter firmalarına Eylül ayının başına kadar süre verdi ve kentteki 15 bin kadar scooter yasağa uygun hale getirildi. Uzun süre tartışmaların odağında olan scooterların kaldırılmasıyla Paris, scooterların yasaklandığı ilk Avrupa başkenti oldu. Scooterlar ilk olarak 2018 yılında Paris'te kullanılmaya başlanmıştı.

basliksiz-2.jpg

HALKIN YÜZDE 89'U YASAKLANMASINI İSTEMİŞTİ

Güvenlik gerekçeleriyle uzun süre tartışılan scooterların kullanımına ilişkin Nisan ayında yapılan referandumda Paris halkının yüzde 89.03 oyla elektrikli scooterların kullanımının yasaklanması istenmişti. Referandumda yaklaşık 103 bin 84 kişi oy kullanmıştı. Paris Belediyesi, scooterların yasaklanmasıyla şehirdeki güvenlik ve düzeni artırmayı hedefliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN