Paris'teki öğrenci yurtları Olimpiyat çalışanlarına ayrılacak

Paris'teki öğrenci yurtları Olimpiyat çalışanlarına ayrılacak

Fransa'da düzenlenecek olan Olimpiyat ve Paralimpik Yaz Oyunları için personel konaklamaları hakkında alınan karar açıklandı. Fransa Yüksek İdari Mahkemesi Paris'teki üniversite konut kurumunun gelecek yaz Olimpiyat çalışanları için 2 binden fazla öğrenci odası ayırmasına izin verildiğine karar verdi.

Fransa'da düzenlenecek olan Olimpiyat ve Paralimpik Yaz Oyunları için ihtiyaç duyulan personelin barınma konusu ülkede krize neden oldu.

Reuters'ta yer alan habere göre öğrenci birlikleri ve solcu yerel siyasetçiler, üniversite konut kurumunda personelin konaklamasını eleştirmişti.

Fransa Yüksek İdari Mahkemesi aldığı kararla, Paris'teki üniversite konut kurumunun gelecek yaz Olimpiyat çalışanları için 2 binden fazla öğrenci odası ayırmasına izin verdi.

Alınan kararın ardından Paris'in CROUS öğrenci hizmetleri kurumu, yaz tatilinde ihtiyaç sahibi olan öğrencilere alternatif konaklama sağlayacağını açıkladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN