Pazardan aldığı broşun gerçek fiyatını öğrenince şoke oldu: Değeri tam 475 katı

Pazardan aldığı broşun gerçek fiyatını öğrenince şoke oldu: Değeri tam 475 katı

İngiltere'de bir kadın 36 yıl önce bir pazardan 20 sterline aldığı broşun gerçek değerini YouTube'da izlediği bir videoda öğrenince şoke oldu. Broşun antika olduğunu ve Viktorya döneminden kalma tasarımcı ve mimar William Burges tarafından tasarlandığını öğrenen kadın broşu salı günü özel bir koleksiyoncuya 9 bin 500 sterline sattı.

İngiltere'de sanat tarihçisi Flora Steel 1988'de Midlands kentindeki bir antika pazarından 20 sterline gümüş bir broş satın aldı. Broşu birkaç yıl severek kullanan Steel ardından onun dolaba kaldırdı ve broş 20 yıl boyunda orada kaldı.

The New York Times'ın haberine göre; Steel, broşun değerini, YouTube'da BBC'nin 2011'de hazırladığı "Antiques Roadshow" adlı programın broşla ilgili hikayesine geçen yıl rastlayınca fark ettiğini belirtti.

Viktorya döneminden kalma tasarımcı ve mimar William Burges tarafından tasarlandığını öğrenince şoke olduğunu anlatan Steel, "Bir anda 'Aman Tanrım, bu bendeki broş' dedim" ifadelerini kullandı.

Steel broşu, İngiltere'nin Market Harborough kentindeki Gildings Auctioneers'taki özel bir koleksiyoncuya salı günü 9 bin 500 sterline sattı.

13 yaşından beri gümüş takı topladığını belirten Steel, gümüş, lapis lazuli, malakit ve pembe mercandan yapılmış olan broş için, "İnanılmaz tasarımı, taşların güzel kullanımı dikkatimi çekti" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN