Pazarlığı bırakın önce akan kanı durdurun: Herkes Gazze için şartlar sunarken siviller katlediliyor

Pazarlığı bırakın önce akan kanı durdurun: Herkes Gazze için şartlar sunarken siviller katlediliyor

Gazze'de sadece son 24 saatte 241 Filistinli katledilirken, herkes savaş sonrası için plan yapıp şartlarını sıralamaya başladı. Netanyahu, barış için “Hamas yok edilmeli, Gazze silahsızlandırılmalı, Filistin toplumu radikallikten arındırılmalı” derken, Abbas ise 'İsrail saldırılarının durması, yardım ulaştırılması ve tehcirin engellenmesi' şartlarını öne sürdü. Filistinlilerin toprağa düştüğü Gazze için şartların masaya sürülmesine "Cinayetler devam ederken bu neyin pazarlığı" tepkisi yükseldi.

Ölüm ablukasındaki Gazze'de İsrail'in bombardımanında sadece son 24 saatte 241 Filistinli katledildi. Ancak yürekleri yaralayan trajedi tüm hızıyla sürerken herkes savaş sonrası için plan yapıp şartlarını sıralamaya başladı. İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, çağrılar sonrası barış için “Hamas yok edilmeli, Gazze silahsızlandırılmalı, Filistin toplumu radikallikten arındırılmalı” şartları olduğunu söyledi.

Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas ise Gazze'de sorumluluğu almak için 'İsrail saldırılarının durması, yardım ulaştırılması ve tehcirin engellenmesi' şartlarını öne sürdü. Mısır'ın 'On' kanalına konuşan Abbas, Gazze'de saldırıların tamamen durmasını ve insani yardımların ulaştırılmasını istediklerini ifade ederken, Filistinlilerin ana vatanları dışına göç ettirilmesinin engellenmesini istedi. Abbas, İsrail'in Gazze'den çıkması durumunda üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirmeye hazır olduklarını belirterek, Filistin Yönetimi'nin Gazze, Batı Şeria ve Kudüs'teki sorumluluklarını tek bir devlet olarak üstlenmeye hazır olduğunu dile getirdi.

'İSRAİL İŞGAL ETMEK İSTİYOR'

Abbas, "Her an uluslararası bir konferans düzenlenebilir. Biz durumu uluslararası meşruiyetin hayata geçirilmesi ve Gazze, Batı Şeria ve Kudüs'ü kapsayan bir Filistin devleti temelinde incelemeye hazırız." dedi.

İsrail'in Gazze'de Filistin Yönetimi'ni istemediğine dikkati çeken Abbas "İsrail, burada kalmak ve Filistin topraklarından parçalar koparmak istiyor. Ancak dünya bunu kabul etmiyor. Teorik olarak ABD de buna karşı" diye konuştu.

'ÖNCE ATEŞİ DURDURUN, SVAŞI BİTİRİN'

Yaşananlara tepki yağdı. Kimi “Önce ateşi durdurun, savaşı bitirin” derken kimi de her dakika Filistinli canların toprağa düştüğü Gazze için şartların masaya sürülmesine “Çocuk, kadın, yaşlı demeden cinayetler işlenmeye devam ederken bu neyin pazarlığı” tepkisini gösterdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN