Pelosi'den Çin'e Tayvan'dan mesaj: Geri adım atmıyoruz

Pelosi'den Çin'e Tayvan'dan mesaj: Geri adım atmıyoruz

Çin'in itirazlarına rağmen Tayvan'a giden ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, Pekin yönetimine Taipei'den mesaj gönderdi. Pelosi, "Tayvan'ın her zaman güvenlik açısından özgürlüğünün olmasını istiyoruz. Bundan geri adım atmıyoruz" dedi.

Tayvan'a resmî ziyarette bulunan Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, başkent Taipei'de Tayvan lideri Tsai Ing-wen ile görüştü.

Pelosi Taipei'deyken Çin Halk Kurtuluş Ordusu'na ait uçakların Tayvan Boğazı'ndan geçmesi ve ülkenin karasularında tatbikat yapması suların ısınmasına neden oldu.

Xi yönetiminin bütün tepki ve itirazlarına rağmen Tayvan lideriyle yaptığı görüşmenin ardından yaptığı açıklamada Pekin'in "Tek Çin" politikasına saygı duyduklarını belirten Pelosi, Tayvan'ın özgürlüğünden yana politikalarından geri adım atmadıklarını söyledi.

pelosi.png

"Geri adım atmıyoruz"

DW Türkçe'nin haberine göre ABD'nin Tayvan politikasına dair açıklamalarda bulunan Pelosi "Tayvan'ın her zaman güvenlik açısından özgürlüğünün olmasını istiyoruz. Bundan geri adım atmıyoruz" dedi.

Tayvan lideri Tsai de Pelosi'yle görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, Tayvan'ın Tayvan Boğazı'ndaki statükoyu sürdüreceğini kaydetti. Tsai, Çin'in Pelosi'nin ziyaretine karşılık olarak düzenlediği askeri tatbikatlarıysa "gereksiz" olarak nitelendirdi.

pelosi-2.png

"Savunma hattını korumaya devam edeceğiz"

"Kasıtlı olarak artırılan askeri tehditlere rağmen geri adım atmayacağız" diyen Tsai, "Demokrasi için savunma hattını korumaya devam edeceğiz" diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN