Peru'da altın madeni çöktü: 7 işçi öldü

Peru'da altın madeni çöktü: 7 işçi öldü

Peru'nun güneyindeki La Rinconada kasabasındaki bir altın madeninde çökme meydana geldi. Yerel polis olay nedeniyle en az 7 maden işçisinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Peru'nun güneyindeki La Rinconada kasabasındaki bir altın madeninde yaşanan çökmede en az yedi maden işçisi hayatını kaybetti.

Reuters'ta yer alan habere göre, yerel polis yetkilisi Enrique Felipe Monroy, RPP radyo istasyonuna yaptığı açıklamada, maden işçilerinin cesedinin yerin yaklaşık 1,5 kilometre altında bulunduğunu söyledi.

ÇOĞU MADENİN YASAL İZNİ YOK

Monroy, bölgede, yüzlerce küçük maden olduğu ve bölgedeki madenlerin bazılarının gerekli izinler olmadan faaliyet gösterdiği bildirildi.

Peru, dünyanın en büyük ikinci bakır ve en büyük yedinci altın üreticisi. Ülkedeki resmi olmayan ya da yasa dışı faaliyet gösteren madenlerde sık sık çökmeler ya da kazalar yaşanıyor.

Bu ay başında da Peru'nun kuzeyindeki önde gelen bir altın üreticisinin altı güvenlik çalışanı bir madene düzenlenen silahlı saldırıda öldürülmüştü. Hükümet ve maden yetkilileri, saldırıdan yasadışı madenciler adında hareket eden 'suç çetelerini' sorumlu tutmuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN