Peru'da yeni cumhurbaşkanı protestoların ardından harekete geçti: Erken seçim için yasa tasarısı sunacak

Peru'da yeni cumhurbaşkanı protestoların ardından harekete geçti: Erken seçim için yasa tasarısı sunacak

Peru'nun yeni Cumhurbaşkanı Dina Boluarte, eski lider Pedro Castillo'nun devrilmesinin ardından erken seçim protestolarının yapıldığı ülkede, 2026'da yapılması planlanan genel seçimlerin iki yıl geri alınması için Kongre'ye yeni bir yasa tasarısı sunacağını söyledi.

Geçen hafta Peru Kongresi'ni kararnameyle feshederek ülkede OHAL ilan eden Castillo, Kongre tarafından görevden alınmasının ardından tutuklanmıştı. Kongre'de yemin ederek yeni başkan olan 60 yaşındaki Dina Boluarte, seçimlerin Nisan 2024'te yapılması için meclise yasa tasarısı sunacağını açıkladı.

Boluarte ulusa hitaben yaptığı konuşmada, "Genel seçimlerin Nisan 2024'te gerçekleşmesi için Kongre'ye yasa tasarısı sunmaya karar verdim" dedi.

Erken seçim protestoları sırasında iki gencin öldürülmesi ve dört kişinin yaralanmasından sonra erken seçim açıklaması yapan Boluarte, tasarıyı "önümüzdeki günlerde" Kongre'ye sunacağını söyledi.

Reuters'te yer alan habere göre, birçoğu Castillo destekçisi olan göstericiler, Boluarte'nin Castillo'nun görev süresinin sona ereceği 2026 yılına kadar iktidarda kalmasına izin vermek yerine Peru'nun yeni seçimler düzenlemesini talep etti. Bazı protestocular ayrıca Kongre'nin kapatılması ve Castillo'nun serbest bırakılması çağrısında bulundu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN