Polonya Adalet Bakanı Ziobro: Almanya, Rusya'ya yönelik yaptırımların başlıca engelleyicisidir

Polonya Adalet Bakanı Ziobro: Almanya, Rusya'ya yönelik yaptırımların başlıca engelleyicisidir

Polonya Adalet Bakanı Zbigniew Ziobro, Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle Rusya'yı hedef alan yaptırımlara en fazla muhalefeti Almanya'nın yaptığını belirterek ''Almanya, Rusya'ya yönelik yaptırımların başlıca engelleyicisidir'' dedi.

Polonya Adalet Bakanı Zbigniew Ziobro, Katolik bir yayın kuruluşuna açıklamalarda bulundu.

Bakan Ziobro, Almanya'nın Rusya'ya yönelik sert yaptırımlara karşı duran en önemli aktör olduğunu, Macaristan'ın ise bu konuda "günah keçisi" ilan edildiğini savundu.

ALMANYA, RUSYA'YA YÖNELİK YAPTIRIMLARIN ENGELLEYİCİSİ

Ziobro şunları söyledi:

''Hepimiz biliyoruz ki Almanya, Rusya'ya yönelik yaptırımların başlıca engelleyicisidir."

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'nin, Macaristan'dan ülkesine silah geçişine izin verilmesi ve Rusya'ya yönelik doğal gaz ve petrol yaptırımlarını destekleme talebini geri çevirmişti.

Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda ise Macaristan'ı Rusya konusundaki bu politikaları nedeniyle eleştirmişti.

Almanya Ekonomi ve İklimi Koruma Bakanı Robert Habeck de ülkesinin Rusya'ya enerji konusunda ambargo uygulamaya hazır olmadığını açıklamıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN