Polonya ordusu alarmda: Hava sahasına tanımlanamayan bir cisim girdi

Polonya ordusu alarmda: Hava sahasına tanımlanamayan bir cisim girdi

Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle bölgede gerilim artarken Polonya, Ukrayna sınırından hava sahasına tanımlanamayan bir cisim girdiğini duyurdu. Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda, hava sahasının ihlal edilmesi üzerine askeri yönetimi acil toplantıya çağırdı.

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş 674 gündür devam ediyor. Rusya’nın Ukrayna’nın başkenti Kiev, Lviv, Odesa, Dnipro, Harkov ve Zaporijya’ya düzenlediği saldırılar nedeniyle bilanço ağırlaşıyor.

Polonya Silahlı Kuvvetleri Operasyon Komutanlığı, sabah saatlerinde Ukrayna sınırı üzerinden Polonya hava sahasına tanımlanamayan bir cismin girdiğini duyurdu.

TÜM KUVVET VE ARAÇLAR HAREKETE GEÇTİ

Cismin Polonya hava sahasına girdikten sonra sinyali kaybolana kadar hava savunma sistemi radarları tarafından takip edildiğini belirten komutanlık, yürürlükteki prosedürlere uygun olarak emrindeki tüm kuvvet ve araçları harekete geçirdiğini açıkladı.

Polonya ordusunun açıklamasının ardından Başbakan Donald Tusk, Polonya Genelkurmay Başkanı Wieslaw Kukula, Silahlı Kuvvetler Operasyon Komutanı Maciej Klisz, Milli Savunma Bakanı Wladyslaw Kosiniak-Kamysz, İç Güvenlik Ajansı, Mili İstihbarat birimlerinin başkanlarıyla toplantı düzenledi.

Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda da Milli Savunma Bakanı Wladyslaw Kosiniak-Kamysz ve Polonya ordusu komuta kademesini acil toplantıya çağırdı.

TANIMLANAMAYAN CİSME İLİŞKİN İKİ İHTİMAL ÜZERİNDE DURULUYOR

Tanımlanamayan cismin Polonya hava sahasında nerede ve nasıl radardan kaybolduğuna ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmazken, Rusya’nın Ukrayna’ya düzenlediği kitlesel füze saldırılarına karşı Ukrayna hava savunma sistemi tarafından ateşlenen bir füzenin yanlışlıkla Polonya hava sahasına girdiği ya da Rusya’nın Belarus üzerinden ateşlediği füzenin hava sahasına girdiği düşünülüyor.

NE OLMUŞTU?

15 Kasım 2022’de Rusya’nın füze saldırılarına karşı fırlatılan Ukrayna’ya ait bir füze, yanlışlıkla Polonya’nın Ukrayna sınırında bulunan Przewodow köyüne düşmüş, olayda 2 kişi hayatını kaybetmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN