Portekiz parlamentosu kabul etti: Ötenazi serbest oluyor

Portekiz parlamentosu kabul etti: Ötenazi serbest oluyor

Portekizli vekiller, dayanılmaz acı çeken ve tedavi edilemez hastalıkları olan kişiler için ötanazi yasasını oylayarak kabul etti. Cumhurbaşkanı Marcelo Rebelo de Sousa’nın daha önce 4 defa geri gönderdiği yasayı, 1 hafta içinde yürürlüğe koyması bekleniyor.

Portekiz Sosyalist Parti Milletvekili ve yasanın savunucularından Isabel Moreira, “Halihazırda birkaç kez büyük bir çoğunluk tarafından onaylanan bir yasayı onaylıyoruz” açıklamasını yaptı.

Sosyalist Parti’den yapılan açıklamada ise, yasanın meclisten geçmesiyle ilgili, “Parlamentodaki birkaç yıllık çalışma sonrasında, tıbbi yardımlı ölümü düzenleyen yasa bugün Cumhuriyet Meclisi tarafından onaylandı” ifadeleri kullanıldı.

HER SEFERİNDE GERİ ÇEVİRİYORDU

Portekiz meclisi tarafından 4 defa Cumhurbaşkanı Marcelo Rebelo de Sousa’ya gönderilen ve her seferinde iade edilen yasaya göre, 18 yaşından büyük kişilerin, ölümcül derecede hasta ve dayanılmaz acılar içinde olmaları durumunda ölmek üzere tıbbi yardım talep etmelerine izin verileceği belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN