Prens William Londra sinagogunu ziyaret etti

Prens William Londra sinagogunu ziyaret etti

İngiltere Prensi William, antisemitizmdeki (Yahudi milletine karşı duyulan nefret ve ayrımcılık) yükselişi öğrenmek için bugün Londra'daki bir sinagogu ziyaret etti. Western Marble Arch Sinagogu ziyareti sırasında, geleneksel Yahudi şapkası olan kipa takan prens, Yahudi öğrencilerin ölüm tehditleri aldıklarını ve diğer şikayetlerini dinledi.

İngiltere Prensi William, antisemitizmdeki (Yahudi milletine karşı duyulan nefret ve ayrımcılık) yükselişi öğrenmek için bugün Londra'daki bir sinagogu ziyaret etti.

Tahtın varisinin Gazze'deki İsrail-Hamas savaşının sona ermesi çağrısında bulunmasından bir hafta sonra William, Britanya'da artan antisemitizmin ortasında nefretle mücadele etmeye çalışan Holokost Eğitim Vakfı'nın genç elçileriyle buluştu.

SUNAK'TAN YAHUDİ TOPLULUKLARINA 68 MİLYON DOLAR

Dün İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, rakamların İngiltere'de antisemitik olayların geçen yıl rekor seviyeye ulaştığını göstermesinin ardından Yahudi topluluklarını korumak için 54 milyon pound (68 milyon dolar) yeni fon açıklamıştı

Western Marble Arch Sinagogu ziyareti sırasında, geleneksel Yahudi şapkası olan kipa takan prens, Yahudi öğrencilerin ölüm tehditleri aldıklarını ve diğer şikayetlerini dinledi.

Geçtiğimiz hafta William'ın Gazze ihtilafında 'çok fazla kişinin öldürüldüğü' ve Hamas'ın rehineleri serbest bırakması gerektiği yönündeki alışılmadık doğrudan müdahalesi, kraliyet ailesinin gelenek gereği tartışmalı siyasi meselelerden kaçınması nedeniyle uluslararası manşetlere yol açmıştı.

Ancak ofisi, 2018 yılında İsrail'e ve işgal altındaki Filistin topraklarına resmi ziyarette bulunan ilk üst düzey İngiliz kraliyet üyesi olduktan sonra bölgeyi yakından takip ettiğini söyledi.

Babası King Charles'ın bu ayın başlarında belirsiz bir kanser türü için tedavi gördüğünü açıklamasının ardından 41 yaşındaki prensin daha fazla halka açık etkinliklerde bulunması bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN