Protestocular istediğini aldı: Peru erken seçime gidiyor

Protestocular istediğini aldı: Peru erken seçime gidiyor

Peru’da haftalardır devam eden ölümcül protestoların ardından protestocular istediğini alıyor. Pedro Castillo’nun devrilmesinin ardından başkanlık koltuğuna oturan Dina Boluarte, haftalardır süren hükümet karşıtı protestoların ardından aralık ayında seçime gidilmesi çağrısında bulundu.

Onlarca kişinin hayatını kaybettiği protestolarda protestocuların hedefi olan Peru lideri Dina Boluarte, ülke genelinde hükümet karşıtı protestolar ve ablukalar yoğunlaşırken, meclisi 2024'ün nisan ayında yapılması planlanan seçimlerin aralıkta yapılması için harekete geçmeye çağırdı.

‘ÜLKEYİ BATAKLIKTAN ÇIKARACAK’

Ülke çapında kendisini istifaya çağıran şiddetli protestolara rağmen istifa etmeyi reddeden Boluarte, 60’tan fazla kişinin çatışmalarda hayatını kaybettiği yedi haftalık krizi hafifletmek için seçimlerin aralık ayında yapılması gerektiğini söyledi. Başkent Lima'daki askeri hava üssünde konuşan Boluarte, teklifin ülkesini “bataklıktan çıkaracağını" umduğunu ve meclis tarihi belirler belirlemez seçim çağrısı yapacağını söyledi.

Peru, eski lideri Pedro Castillo'nun meclisi feshetmeye ve kararname ile yönetmeye teşebbüs ettikten sonra tutuklandığı aralık ayının başından bu yana siyasi kargaşa ve sokak şiddetiyle boğuşuyor. Göstericiler, görevden alınmadan önce Castillo’nun yardımcısı olan Boluarte'nin istifasını, kongrenin feshedilmesini ve yeniden seçime gidilmesini istiyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN