Ateşli protestolar haftalardır devam ediyor: Peru lideri de ‘dış güçler’ dedi

Ateşli protestolar haftalardır devam ediyor: Peru lideri de ‘dış güçler’ dedi

Peru Devlet Başkanı Dina Boluarte, Peru'yu bir aydan uzun süredir saran ölümcül protestolarda yabancı aktörlerin yer almış olabileceğini iddia ederek 40'tan fazla kişinin ölümüne neden olan şiddetli çatışmalar için özür diledi, ancak istifasını isteyen protestoculara istifa etmeyeceğini yineledi.

Peru'nun eski lideri Pedro Castillo'nun yolsuzluk suçlamasıyla görevden alınarak hapse atılmasının ardından aralık ayından bu yana şiddetli protestolar sürüyor.

‘PEKİ YA YABANCI PROVOKATÖRLER?’

47 kişinin hayatını kaybettiği protestolara ilişkin konuşan Peru Devlet Başkanı Boluarte, "Ülke bilmeyi hak ediyor, bu nedenle kamu bakanlığının sorumluları belirlemek için başlattığı soruşturmaları da destekliyoruz" dedi ve soruşturmaların sonuçlanmasını sağlamak için hükümetin gerekli tüm desteği verdiğini belirtti.

Boluarte, "Peki ya yabancı provokatörler ve casuslar? Bu tür aktörlerin protestolara potansiyel katılımının kapsamlı bir şekilde soruşturulacağını umuyoruz” diye ekledi.

‘GÖZLEMCİLERİ DAVET ETTİK’

Muhalefet ve protestoculardan gelen istifa çağrılarına yanıt vererek, istifa etmeyeceği konusunda ısrar etti ve yetkililerin daha iyisini yapacağına söz verdi. Boluarte, hükümetin "saklayacak hiçbir şeyi olmadığı" için Amerikalılar Arası İnsan Hakları Komisyonu'ndan (IACHR) gözlemcileri davet ettiğini kaydetti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN