Peru’da protestolar turizmi vuruyor: Dünyanın yedi harikasından birine girmek artık yasak

Peru’da protestolar turizmi vuruyor: Dünyanın yedi harikasından birine girmek artık yasak

Geçtiğimiz aralık ayından bu yana ateşli protestoların devam ettiği Peru’da turizm sektörü zarar görüyor. Dünyanın Yedi Harikası’ndan biri olarak kabul edilen Machu Picchu süresiz olarak kapatıldı.

Onlarca kişinin hayatını kaybettiği hükümet karşıtı protestoların Güney Amerika ülkesinde giderek daha fazla derinleşmesi üzerine 15. yüzyıldan kalma antik şehir Machu Picchu süresiz olarak kapatıldı.

Machu Picchu'nun bulunduğu Cusco, en yoğun çatışmalardan bazılarına sahne olurken, ülkede önemli turizm geliri kaybına yol açtı. Cusco Havaalanı, protestocuların eylemlerinin ardından kısa bir süreliğine kapatıldı. Machu Picchu'ya giden tren hizmetleriyse, raylardaki hasar nedeniyle günlerdir kapalı.

TURİSTLER MAHSUR KALDI

Peru Kültür Bakanlığı, "turistlerin ve genel olarak nüfusun güvenliğini korumak için" ülkenin en ünlü turistik cazibe merkezinin yanı sıra bölgeye giden İnka Yolu'nu kapattığını söyledi. Turizm Bakanı Luis Fernando Helguero düzenlediği basın toplantısında, Machu Picchu'da mahsur kalan ve dışarı çıkamayan 417 ziyaretçi olduğunu, bunların 300'den fazlasının yabancı olduğunu söyledi.

Dünyanın Yedi Harikası’ndan biri olarak anılan bölgenin kapatılması, Başkan Dina Boluarte'nin istifasını talep eden protestocuların ülkenin uzak bölgelerinden başkent Lima’ya akın ettiği sırada geldi.

Göstericiler, devrik lider Castillo'nun yerini almak üzere 7 Aralık'ta yemin ederek göreve başlayan eski başkan yardımcısı Boluarte'nin istifasını, meclisin feshedilmesini ve erken seçim yapılmasını talep ediyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN