Putin ABD Başkanlık yarışında adayını açıkladı: Biden'ı mı yoksa Trump'ı mı tercih ediyor?

Putin ABD Başkanlık yarışında adayını açıkladı: Biden'ı mı yoksa Trump'ı mı tercih ediyor?

Kasım ayında ABD'de yapılacak başkanlık seçimleri öncesinde Rusya Devlet Başkanı Putin'den bir açıklama geldi. Ukrayna ile iki yıldır savaşın içinde olan Rusya'nın lideri, seçimi Donald Trump yerine Joe Biden'ın kazanmasını tercih edeceğini söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, ABD'de 5 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimlerine dair açıklamaları uluslararası kamuoyunda geniş yankı buldu. Putin, Ukrayna ile devam eden çatışma bağlamında seçim tercihini Donald Trump yerine Joe Biden'dan yana kullandığını belirtti.

'BIDEN RUSYA'YLA DAHA İYİ BİR İLİŞKİ KURAR'

Putin'in verdiği demeçler, ABD'deki siyasi atmosferin seçim öncesi gerilimini daha da artırdı. Devlet başkanı, Biden'ın Rusya için Trump'a göre daha iyi bir başkan olacağını ifade ederek Biden'ın deneyimli ve öngörülebilir bir politikacı olduğunu vurguladı. Ayrıca, Biden'ın Rusya ile daha olumlu bir ilişki kurabileceğini ve Amerikan halkının güvenini kazanmış herhangi bir ABD lideriyle işbirliği yapabileceklerini belirtti.

Bu açıklamalar, Biden'ın Kongre'deki Cumhuriyetçileri Trump'a karşı çıkmaya ve Ukrayna'ya daha fazla askeri yardım sağlanmasını desteklemeye çağırmasından hemen sonra geldi. Putin, Biden'ın yaşının ve akli melekelerinin göreve uygun olmadığına dair endişelere ise karşılık vererek, bunların seçim kampanyasının bir parçası olduğunu savundu ve Biden'ın yeteneklerine dair şüphelerin kanıtlanamadığını belirtti.

NATO HAKKINDAKİ SÖZLERİNE DESTEK VERMİŞTİ

Putin'in bu açıklamaları, Trump'ın NATO hakkındaki sözlerini desteklediğini ve Trump'ın müttefikleriyle nasıl ilişki kurması gerektiğine dair bir görüşü olduğunu da dile getirdi. Bu durum, Putin'in seçim tercihini açıklarken bile Trump'a destek verdiğini gösterdi.

Putin'in ABD başkanlık seçimleriyle ilgili yaptığı açıklamalar, uluslararası ilişkiler ve siyasi dinamikler açısından önemli bir gelişme olarak kabul ediliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN