Putin: Belgorod saldırısı cezasız kalmayacak

Putin: Belgorod saldırısı cezasız kalmayacak

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya'nın sınır kenti Belgorod'a düzenlenen 20 kişinin hayatını kaybetmesine, 111 kişinin ise yaralanmasına yol açan Ukrayna saldırısının "terör eylemi" olduğunu söyledi. Putin düzenlenen bu saldırıların cezasız kalmayacağını belirtti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Moskova’da bulunan Vishnevsky Merkez Askeri Hastanesi’ne düzenlediği ziyarette, Ukrayna'nın saldırısı hakkında konuştu.

Reuters'ta yer alan habere göre Putin, Rusya'nın sınır kenti Belgorod'a düzenlenen 20 kişinin hayatını kaybetmesine, 111 kişinin ise yaralanmasına yol açan Ukrayna saldırısının 'terör eylemi' olduğunu söyledi.

Putin açıklamasında, “Belgorod'da yaşananlar elbette bir terör eylemidir. Neden mi? Çoklu fırlatma roket sisteminden ateş ettiler, MLRS. Bu silahlarla şehrin tam merkezinde, insanların yeni yıl öncesi yürüyüş yaptığı yerde saldırdılar. Sivil halka yönelik hedefli bir saldırı. Elbette bu bir terör saldırısıdır; başka bir şekilde adlandırılamaz” dedi.

Putin gerçekleşen saldırıların "cezasız kalmayacağını" belirtirken, Rusya'nın Ukrayna'daki askeri hedefleri vurmaya devam edeceğini söyledi.

Öte yandan Rusya, Batı ve Ukrayna'nın sivil altyapıyı hedef aldığı yönündeki suçlamalarını reddediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN