Putin'in kızı Katerina Tichonowa’nın Fransa'daki eski evi işgal edildi

Putin'in kızı Katerina Tichonowa’nın Fransa'daki eski evi işgal edildi

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş 19. gününe girerken Fransa'dan ilginç bir haber geldi. Fransa’nın güneyindeki Biarritz isimli sahil beldesinde bulunan Putin’in eski damadı Kiril Schamalow’a ait villa aktivistler tarafından işgal edildi

KARAR HABER MERKEZİ

Putin’in kızı Katerina Tichonowa’nın eski kocası Kiril Schamalow’a ait Fransa’nın güneyindeki villayı, aktivistler işgal etti. Fransanın tatil beldesi Biarritz’de bulunan 3,7 milyon euro değerindeki villayı işgal eden iki fransız aktivis tbinaya Ukrayna bayrağı astılar ve villayı Ukrayna’dan kaçan mülteciler için kullanacaklarını belirttiler.

whatsapp-image-2022-03-14-at-16-28-59.jpeg

Villayı işgal eden aktivistlerden Pierre Haffner, villada Schamalow’a ait pasaportun kopasını ve bir takım belgeleri bulduğunu söyledi. Katerina Tichomowa ile 2013-18 yılları arasında evli kalan Schamalow Putin’in yakın çevresindeki oligarklar arasında bulunuyor.

whatsapp-image-2022-03-14-at-16-29-36.jpeg

Fransa Ekonomi Bakanı Bruno Le Maire, AB’nin yaptırım listesindeki oligarkların sayısını arttırmak istediğini söyledi. Çok sayıda oligarkın gayrimenkul satın aldığı Fransız Rivierası olarak bilinen Cote d’Azur’dan Rusların kaçmaya başladığı bildiriliyor.

Nice Matin isimli fransız gazetesinde yer alan habere göre emlakçılar Rus müşterilerin artık gayrimenkul alımını sonlandırmasından şikayetçi. Öte yandan çok sayıda oligarg da gayrimenkulellerini elden çıkarmak için emlakçılara başvurmuş durumda.

whatsapp-image-2022-03-14-at-16-29-21.jpeg

Öte yandan Londra Belediye Başkanı Sadık Khan da Ukraynalı mülteçileri, Londroda oligarklara ait boş bulunan villalara yerleştirmeyi tavsiye etti. Khan oligarklara ait dairelerin bir çoğunun boş olduğunu ve Ukraynalı mültecilerin bu boş evleri kullanması gerektiğini söyledi.

Times Radio’ya konuşan Khan söz konusu evlerin oturma amacıyla değil para yıkama amacıyla satin alındığındı belirterek ‘’Bence hükümet bu evlere satılmadan el koymalı. Ve bu evlere Ukraynalılara yerleştirmeli. Adil olan bu olurdu’’ şeklinde konuştu.

whatsapp-image-2022-03-14-at-16-28-51.jpeg

İngiltere İmar Bakanı Michae Gove de evlere el konulması taraftarı olduğunu belirterek, bu el koymanın sürekli değil kısa vadeli olacağını sadee oligargklara mesaj vermek amacıyla bu yöntemi tercih edeceklerini söyledi. Londra’da da Rus oligarka Oleg Deripaska’ya ait bir gayrimenkul aktivistler tarafıdan geçici süreyle işgal edildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN