Putin'in öfke krizlerinin nedeni steroid

Putin'in öfke krizlerinin nedeni steroid

Ukrayna’nın işgali Rus liderin fiziksel ve ruhsal sağlığını tartışmaya açtı. “Beş Gözler” adlı Batılı istihbarat ittifakı kaynakları Putin’in kanser tedavisi için uzun süredir kullandığı steroidlerin “öfke nöbetlerine” yol açtığını iddia etti. Steroidlerin etkisinin Putin’in yüzünde ve boynundaki şişlikten de görüldüğü belirtildi. Rus liderin ayrıca Parkinson ya da demans hastalıklarından muzdarip olduğu da öne sürüldü.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in fevri kararlarının arkasında demans, Parkinson ya da kanser tedavisi nedeniyle uygulanan steroid tedavisinin yol açtığı öfke ve şiddet eğilimi olabileceği öne sürüldü.

Daily Mail gazetesinin istihbarat kaynaklarına dayandırdığı haberine göre Rus liderinin küresel çapta büyük tepki gören Ukrayna işgalinin arkasına fizyolojik nedenler olabilir. Avustralya, Kanada, Yeni Zelanda, İngiltere ve ABD’den oluşan “Beş Gözler” adlı istihbarat ittifakı kaynakları, 69 yaşındaki Putin’in giderek artan dengesiz davranışlarının Kremlin’de ağırladığı yabancı liderlere koyduğu mesafede de kendisini gösterdiğini belirtti.

Bir istihbarat kaynağı ”Son beş yıl içinde karar alışlarında belirgin bir değişiklik oldu. Çevresindekiler, söylediklerinin inandırıcılığında, netliğinde ve etrafındaki dünyayı nasıl algıladığının belirgin bir şekilde değiştiğini görüyor” dedi. Üst düzey İngiliz hükümet yetkililerine iletilen istihbarat raporlarında da Putin’in fizyolojik faktörlerden kaynaklanan psikolojik sorunlar yaşadığına vurgu yapılıyor. Söz konusu raporlarda Putin’in ya demans, Parkinson gibi beyinle ilgili ya da kanser tedavisinden kaynaklanan nedenlerle zihinsel dengesinde sorunlar yaşıyor olabileceği tahmin ediliyor.

İngiliz istihbaratınca kayda değer bulunan son teori ise Putin’in kanser tedavisi için uzun süredir uygulanan steroidlerin yol açtığı öfke nöbetlerine kapılması. Pandemiden bu yana izole yaşayan Putin’in bu süreçte hastalık kapma korkularının had safhaya vardığı ve geçen ay Fransız mevkidaşı Emmanuel Macron ile buluştuğunda, onu 4.5 metrelik uzun bir masaya oturtmasının da bu psikolojinin bir tezahürü olduğu belirtiliyor. Ayrıca Rus liderin fiziksel görünümündeki değişiklikler de dikkat çekiyor. Yüzünde ve boynundaki şişkinliğin de steroidlerin bir yan etkisi olduğu iddia ediliyor. Bir Fransız yetkili de Macron-Putin görüşmesinden sonra Putin’in iki yıl önceki halinden çok farklı olduğunu vurguladı. Mail’e konuşan bir İngiliz istihbaratçı ise Putin’in sağlığı konusundaki bilgilerden çok emin olduklarını belirterek, “Rusya’daki istihbaratımız olağanüstü iyi durumda. Kaynaklarımızın kalitesindeki farklılık Çin liderinin etrafındakilerle kıyasladığında şaşırtıcı derecede iyi” diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN