Putin'in rakibi Rusya başkanı olmak için teklifte bulundu

Putin'in rakibi Rusya başkanı olmak için teklifte bulundu

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in rakibi Boris Nadezhdin, Rusya'da yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olmaya yetecek kadar imza topladığını söyledi. Nadezhdin, Putin'e ve Rusya'nın Ukrayna'yı işgaline yönelik nispeten açık sözlü eleştirileriyle tanınıyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in rakibi Boris Nadezhdin, Rusya'da yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olmaya yetecek kadar imza topladığını söyledi.

BBC'de yer alan habere göre, Eski yerel meclis üyesi Nadezhdin Putin'e ve Rusya'nın Ukrayna'yı geniş çaplı işgaline yönelik nispeten açık sözlü eleştirileriyle tanınıyor.

Nadezhdin, gerekli 100 binden fazla imzayı seçim yetkililerine teslim ettiğini söyledi. Seçim komisyonunun şimdi başvuruyu incelemesi gerekiyor.

Gönderilen imzalardan herhangi birinde "usulsüzlük" tespit edilmesi halinde komisyon, adayı tamamen diskalifiye edebilir. Bağımsız politikacı Yekaterina Duntsova seçim komisyonunun formunda 100 "hata" bulduğunu açıkladığı Aralık ayında adaylıktan men edilmişti.

Mevcut başkan Vladimir Putin, Mart ayında yapılacak seçimler için bağımsız aday olarak kayıt yaptırdı ve bu onun bir altı yıllık görev süresini daha kazanması neredeyse kesin gözüyle bakılıyor.

bujiii-22.jpg

BİNLERCE KİŞİ İMZA ATABİLMEK İÇİN SIRAYA GİRDİ

İmzaların teslim edilmesi için bugünkü son tarihten kısa bir süre sonra Nadezhdin, destekçilerinin imzalarını taşıyan kağıtların bulunduğu çok sayıda kutunun önünde dururken çekilmiş bir fotoğrafını yayınladı. Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bu benim gururum, bu binlerce insanın uykusuz günler boyunca ortaya çıkardığı bir eser. Dondurucu soğukta beklediğiniz kuyrukların sonucu bu kutuların içindedir" dedi.

Binlerce Rus, teklifini destekleyenler listesine imzalarını eklemek için ülke çapında soğukta sıraya girdi.

60 yaşındaki Nadezhdin, 30 yılı aşkın süredir yerel meclis üyesiydi ve Aralık 2023'te merkez sağ Sivil Girişim partisi tarafından seçimlerde aday olmak üzere aday gösterilmişti.

Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, bu ayın başlarında Nadezhdin hakkındaki soru üzerine, "Onu rakip olarak görmüyoruz" ifadesini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN