Putin'in Rus generaline suikast! Sadece telefonu açmasıyla ev havaya uçtu

Putin'in Rus generaline suikast! Sadece telefonu açmasıyla ev havaya uçtu

Son zamanlarda Rusya'da yaşananlar dünya gündeminde yer alıyor. Ukrayna arasında çıkan savaşın ardından birçok olay ile gündemde yerini aldı. Rus Başkanı Vladimir Putin'in en yakın adamlarından birisine suikast girişimi ile karşı karşıya kaldı. Rus generaline düzenlenen suiakst ile birlikte evi havaya uçtu. İşte tüm detaylar...

Dünya gündeminde sık sık yer alan Rusya'da her yeni bir gün yeni bir olay meydana geliyor. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in en yakınlarından birisine suikast düzenlendi. Ukrayna ile olan savaşı sonrasında birçok kez dünya gündeminde yer alan Rusya geçtiğimiz dönemlerde de darbe konusuyla gündeme gelmişti.

İSTİHBARATÇIYA SUİKAST DÜZENLENDİ

Putin ile oldukça yakın olan istihbaratçı Tümgeneral Yuri Afanasyevsky'e suikast girişimi yapıldı. Tümgeneralin evine gönderilen kargo ile bir telefon yollandı. Telefonun açılmasıyla birlikte ev infilak etti.

Ukrayna medyasının gündeminde yer alan olayda tümgeneralin başına, boynuna ve karın bölgesine isabet eden şarapnel parçaları sonrasında ağır yaralandığı ve yoğun bakımda tedavi altına alındığı belirtiliyor. Yaşanan saldırının üzerine Afanasyevsky'nin eşi ve 21 yaşındaki çocuğunun da yaralandığı belirtiliyor.

rusyada-bir-suikast-girisimi-daha-putine-yakin-isim-telefonu-acmasiyla-ev-havaya-uctu-1.webp

KADIN ZANLI SUÇUNU İTİRAF ETTİ

Rus medyası tarafından paylaşılanlara göre tümgenerale içinde bomba düzeneği olan bir telefon gönderildi. Telefonu veren ve ismi açıklanmayan kadın göz altına alındı. Suçunu itiraf eden kadın üzerine Rus müfettişleri tarafından çok sayıda ismin gözaltına alındığı paylaşıldı. Suikastın hedefinde olan istihbaratçı Tümgeneral Yuri Afanasyevsky, geçtiğimiz yıl içerisinde ilhak edilen Luhansk Bölgesi'nde gümrük müdürlüğü yaptığı öğrenildi.

Son zamanlarda Rusya'da artış gösteren suikast düzenlemeleri üst düzey yetkilileri hedefliyor. Son olarak Rus donanmasında denizaltı komutanı olarak görev yapan askerin rutin olarak spor yaptığı Kremlin'in hemen yanındaki sahilde cesedi bulunmuştu. İki gün içerisinde tespit edilen zanlının eski bir judocu olduğu paylaşıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN