Red Bull'un kurucusu, kanserden hayatını kaybetti

Red Bull'un kurucusu, kanserden hayatını kaybetti

Red Bull enerji içeceği kurucu ortağı Dietrich Mateschitz'in 78 yaşında hayatını kaybetti. Avusturyalı iş insanı Mateschitz'in pankreas kanseri sebebiyle öldüğü açıklandı. Ünlü iş insanının 25 milyar doları aşkın serveti olduğu tahmin ediliyor.

Red Bull'dan yapılan açıklamada, Avusturya’nın en zengin iş insanı olarak kabul edilen 78 yaşındaki Mateschitz'in hayatını kaybettiği duyuruldu. Açıklamada, "Şu an hakim olan duygunun derin bir hüzün olduğu ancak bu duygunun zamanla yerini Mateschitz'in başardığı, harekete geçirdiği ve birçok kişinin yaşamında değişimi mümkün kıldığı için şükrana bırakacağı" ifade edildi.

PANKREAS KANSERİNDEN HAYATINI KAYBETTİ

Red Bull markasıyla dünya genelinde ciddi bir başarı elde eden Avusturyalı iş insanı, Formula 1 ve futbol başta olmak üzere çeşitli spor dallarına yaptığı yatırımlar, medya ve inşaat sektöründeki başarılarıyla da biliniyordu. Mateschitz'in ölüm nedenine ilişkin açıklama yapılmazken, ülke basınında yer alan haberlerde iş insanın pankreas kanseri nedeniyle hayatını kaybettiği iddia ediliyor.

Red Bull'un kurucusu, şirket hisselerinin yüzde 49'una sahip ve servetinin 25 milyar doları aşkın olduğu tahmin ediliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN