Rohingyalı mülteciler Endonezya'ya ulaştı

Rohingyalı mülteciler Endonezya'ya ulaştı

Sünni Müslüman bir halk olan Rohingyalılar Endonezya'ya ulaştı. Çoğunlukla kadın ve çocuklardan oluşan 140'tan fazla Rohingyalı tekneyle Endonezya'nın Kuzey Sumatra'nın Deli Serdang bölgesine geldi.

Endonezya'nın Kuzey Sumatra eyaletine 140'tan fazla Rohingyalı geldi. Sünni Müslüman bir halk olan, çoğunlukla kadın ve çocuklardan oluşan grup tekneyle Kuzey Sumatra'nın Deli Serdang bölgesine geldi.

Reuters'ta yer alan habere göre Rohingyalar, Güney Asya'dan gelen yabancı uyruklu kişiler olarak kabul edildikleri, vatandaşlık haklarının reddedildiği ve tacize maruz kaldıkları Myanmar'ı yıllardır terk ediyor.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği'nin (UNCHR) verilerine göre Kasım ayından bu yana bin 500'den fazla Rohingyalı Endonezya'ya ulaştı.

Dünyanın Müslüman çoğunluğa sahip en büyük ülkesi olan Endonezya, 1951 Birleşmiş Milletler Mülteciler Sözleşmesi'ni imzalayan taraflardan biri değil ancak mültecileri kabul ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN