Rus muhalif Navalni bulundu

Rus muhalif Navalni bulundu

Rusya'da tutuklu muhalif Aleksey Navalni'nin sözcüsü Kira Yarmysh, 19 gündür kayıp olan Navalni'nin bulunduğunu açıkladı. Yarmysh, Navalni'nin Rusya'nın kuzeyinde kutup bölgesindeki bir ceza kolonisine gönderildiğini belirtti.

Rusya’da Putin’e karşı en ciddi muhalefet hareketini oluşturan ve iki yıldır demir parmaklıklar ardında tutulan Aleksey Navalni'den yeni bir haber geldi.

BBC'de yer alan habere göre, Navalni'nin sözcüsü Kira Yarmysh bugün yaptığı açıklamada, 'Alexei Navalny'yi bulduk' dedi ve kendisinin kuzey Rusya'daki bir ceza kolonisinde olduğunu ekledi.

Yarmysh, Navalni'nin Yamal-Nenets bölgesindeki Kharp'ta bulunan IK-3 isimli ceza kolonisinde bulunduğunu bildirdi. Navalni'nin sevk edildiği ceza kolonisinin başkent Moskova'nın yaklaşık 1900 kilometre kuzeydoğusunda olduğu belirtildi.

Navalni'nin yardımcısı Ivan Zhadov, koloninin 'zor' koşullara sahip, Rusya'daki 'en uzak kolonilerden' biri olduğunu söyledi.

Navalni'nin ekibinin, daha önceki bir hapishaneden nakledildiği 6 Aralık'tan bu yana onunla hiçbir teması olmamıştı. Yarmysh, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Avukatı bugün onu gördü. Alexei iyi" dedi.

NE OLMUŞTU?

Sözcü Kira Yarmysh Rus siyasetçinin tutulduğu Melekhovo Cezaevi’nde olmadığını ve kendisiyle bir haftadır temas kuramadıklarını açıklamıştı. Navalni'nin ekibinin yaklaşık 19 gündür ondan haber alamadığı belirtilmişti.

Navalni'nin destekçileri, daha önce Moskova'nın 235 kilometre doğusunda bir ceza kolonisinde tutulan Navalni'nin nerede olduğunu öğrenmek için 618 bilgi edinme talebinde bulunmuştu.

Vladimir Putin yönetimindeki kişilerin yolsuzluklarını ifşa eden Navalni, Rusya çapında binlerce kişiyi harekete geçirerek sokağa dökmeyi başarmıştı.

2020’de zehirlenen Navalni, 2021’de Almanya’daki tedavisini tamamlayarak Rusya’ya dönmesinin ardından tutuklanmıştı. Rusya Devlet Başkanı Putin onu ismiyle değil “o beyefendi” diye anıyordu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN