Rus oligarklar Türkiye'ye mi yatırım yapacak?

Rus oligarklar Türkiye'ye mi yatırım yapacak?

Ukrayna işgali başladığından beri Batı Blok'u Rusya'ya ve Rus lideri Vladimir Putin'e yakınlığıyla bilinen oligarklara yaptırım uyguluyor. Bu oligarklar, yatını Türkiye'ye getiren Abramoviç gibi mallarını Batı'nın yaptırımlarına katılmayan ülkelere kaçırıyor. Dış basında, Abramoviç'in ve diğer Rus oligarkların, yatırımlarını Türkiye gibi ülkelere kaydırabileceği konuşuluyor.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin ardından, birçok Batılı ülkede Moskova’ya ekonomik gelir sağlayan kurum ve kuruluşlara yönelik yaptırım kararları alındı. ‘Oligarklar’ diye nitelendirilen Rus iş 'adamları' da bu yaptırımların hedefi oldu.

Son günlerde, lüks yatının Türk kıyılarına demirlemesiyle dünya basınında gündeme gelen Rus oligark Roman Abramoviç’in, Türkiye’de yatırım yapacağına ilişkin iddialar öne sürüldü. Reuters’in iddialarına göre, yaptırımların hedefi olan Rus oligarklar yeni yatırım alanı olarak Rusya’ya ekonomik ambargo uygulamayan ülkeleri tercih edebilir.

TÜRKİYE YAPTIRIMLARA KATILMADI

Türkiye’nin Rusya’ya yönelik alınan sert yaptırım kararlarında yer almaması, Rus oligarklarının Türkiye’yi ‘yatırım için uygun ülkeler kategorisinde’ değerlendirmesine neden oldu.

Rusya’yı işgal nedeniyle eleştiren ancak yaptırımlara katılmayan Türkiye, böylece Rus oligarklarının paralarını taşıyacağı bir yer olma ihtimalini de barındırıyor.

Reuters’a konuşan bir yetkili, oligarkların Türkiye’ye yatırım yapmakla ilgilendiğini ve bazı varlıklar satın almak istediğini kaydetti. Her yerde kendilerine uygulanan yaptırımdan kaçan Rus multimilyarderleri, henüz yaptırım kararı almamış olan Türkiye, İsrail gibi ülkeleri yatırım amaçlı olarak tercih edebilir.

TÜRKİYE DE İSTEKLİ

Ekonomisinin aldığı ağır darbelerin ardından toparlanmaya çalışan Türkiye de bu yatırımların ülkesine gelmesinde istekli bir tutum takınıyor.

Reuters’e konuşan bir Türk yetkili de Ankara’nın yaptırımlara katılmayı düşünmediğini, Rusların ise Türkiye’de yatırım yapmasını istediğini ve paralarının Türkiye’ye getirilmesi konusunda çok hassas davrandıklarını kaydetti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN